BizRemote by certSIGN CSR Stiri

Chef Adrian Hădean: Este nevoie de o mare solidaritate socială în perioada aceasta

05/04/2020 2 min read

Chef Adrian Hădean: Este nevoie de o mare solidaritate socială în perioada aceasta

Reading Time: 2 minute

Chef Adrian Hădean a dat startul proiectului umanitar “Solidar Social”, prin care oferă zilnic o masă caldă pentru persoanele vulnerabile în lupta împotriva coronavirusului: medici și personal medical din spitalele din București și vârstnici aflați în izolare.

Proiectul este realizat împreună cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și acestuia i s-au alăturat zeci de bucătari voluntari. Echipa ”Solidar Social” și-a început activitatea pe 1 aprilie când a livrat prânzul către medicii și personalul medical de la Spitalul de Boli Infecțioase Matei Balș și Spitalul Colentina și va continua să livreze mâncare, cel puțin 5 zile pe săptămână, pentru spitalele Covid din București și pentru persoanele vârstnice izolate aflate în evidența DGASPC Sector 6, atât timp cât va fi nevoie.

În acest moment, capacitatea de preparare și livrare este de 1200 de porții de mâncare pe zi, iar acest lucru este posibil datorită voluntarilor, donațiilor făcute de Macromex care furnizează o mare parte din ingredientele necesare, cât și datorită donațiilor primite de la persoane fizice. Livrarea este asigurată cu mașinile oferite de compania Autonom, respectând toate protocoalele de siguranță.

Pe termen lung, Asociația Adi Hădean își propune să dezvolte acest proiect umanitar la nivelul întregii țări, să atragă participarea cât mai multor voluntari și companii și să ofere astfel alinare prin mâncare celor care au nevoie.

Cum poți ajuta?

Voluntariat: Dacă ești bucătar calificat și restaurantul la care lucrai e închis în această perioadă, vino să gătești alături de ei. Dacă ai permis de conducere categoria B și vrei să ajuți la livrarea mâncării, vino alături de ei. Scrie la ajut@activsocial.ro și vei primi toate informațiile de care ai nevoie.

Donații de alimente: Dacă ești producător de alimente sau distribuitor, poți contribui donând orice îți prisosește. Nu fac mofturi, transformă în mâncare gustoasă orice ingrediente au la dispoziție.

Donații de materiale: De la caserole de unică folosință până la dezinfectanți și echipamente de protecție personală.

Donații în bani: Asociația Adi Hădean

Cont: RO35BTRLRONCRT0283039401

Banca Transilvania

Pentru orice detalii, intră pe www.activsocial.ro sau scrie la ajut[at]activsocial.ro.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă