Business Companii Stiri

Cine este succesoarea lui Khaled El Solh la conducerea grupului Caroli?

iul. 16, 2019 2 min

Cine este succesoarea lui Khaled El Solh la conducerea grupului Caroli?

Reading Time: 2 minute

Roxana Manolescu este noul director general al Caroli Foods Group. Ea preia poziția de la Khaled El Solh, care a decis să își continue parcursul profesional în afara companiei. 

Roxana Manolescu s-a alăturat echipei Caroli în anul 2007 și, în rolul de CFO, a contribuit semnificativ la dezvoltarea și performanța companiei pe piață. Ea are peste 20 de ani de experiență în economie și finanțe, timp în care și-a dezvoltat vaste abilități de leadership prin conducerea unor echipe și proiecte diverse.

Khaled El Solh s-a alăturat Caroli Foods Group în urmă cu 19 ani și s-a ocupat de marketing și business development până în 2010, când a devenit membru în board. Ulterior a devenit CEO în 2011, poziție pe care a menținut-o și după ce compania a fost integral vândută grupului mexican Sigma Alimentos în 2017. Mai multe detalii despre această tranzacție, aici

Caroli Foods Group este lider pe piața din România, atât în valoare, cât și în volum și totodată unul dintre cei mai mari producători de carne din Europa de Sud-Est. Compania a luat naștere în România în 1994 și portofoliul actual include, în prezent, cinci mărci: Caroli, Campofrio, Sissi, Maestro și Primo, oferind peste 200 de produse alimentare în total. Grupul operează o fabrică in Pitești și deține depozite în întreaga țară, având o flotă auto cu peste 350 de vehicule și o amplă rețea de distribuție. Citește povestea businessului Caroli Foods Group, aici

Din 2017, Caroli Foods Group este parte a Sigma Alimentos, după ce compania mexicană a achiziționat 51% din acțiunile producătorului de mezeluri. Compania mai deținea deja un pachet de 49%, prin Campofrio Food Group. Grupul Sigma are o cifră de afaceri de 6,3 miliarde de dolari și peste 45 000 de angajați în 70 de fabrici, 208 de centre de distribuție și peste 640 000 de puncte de vânzare. În 2018, volumul total al producției companiei a depășit 1,7 milioane de tone. Sigma operează în 18 țări din cele patru regiuni cheie: Mexic, Europa, Statele Unite și America Latină. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: