Companii Stiri

Copii care ajuta copii

20 ian. 2016 < 1 min

Copii care ajuta copii

Reading Time: < 1 minut

Campania Jucariilor de Plus de anul acesta a demonstrat puterea copiilor de a ajuta alti copii. Copiii din zone defavorizate, vor primi o sansa la educatie datorita unor prichindei talentati care si-au pus creativitatea in joc. Zece personaje colorate au fost transformate in jucarii de plus in cadrul unei competitii de desen organizate in toate magazinele IKEA din lume. Albert, un baietel din Romania, s-a aflat printre cei zece castigatori si a avut ocazia sa ajute milioane de copii. Pentru fiecare liliac de plus desenat de el, dar si pentru celelalte jucarii cumparate, IKEA Foundation a donat un euro catre Salvati Copiii si UNICEF.

In perioada 1 noiembrie – 26 decembrie 2015, vizitatorii magazinului IKEA din Bucuresti au cumparat 48.371 de jucarii de plus si carti de povesti, situand magazinul IKEA din Romania pe locul al 29-lea intre toate cele peste 300 de magazine IKEA din lume participante la aceasta campanie globala.

Din 2003, Campania Jucariilor de Plus pentru Educatie a contribuit la donarea a 88 de milioane de euro catre Salvati Copiii si UNICEF. Fondurile au fost investite si in pregatirea profesorilor, manuale si imbunatatirea sistemelor de protectie a copiilor in scoli si comunitati.

Acum, peste 12 milioane de copii din 46 de tari au parte de scoli mai bune, profesori si manuale datorita parteneriatului de 13 ani dintre IKEA Foundation, Salvati Copiii si UNICEF.

In Romania, doua dintre cele mai vulnerabile grupuri sunt copiii de etnie Roma si copiii cu probleme de sanatate mintala.

Prin programul susţinut de IKEA Foundation –  „Sanse egale pentru toti copiii intr-o societate fara discriminare”, Salvaţi Copiii a oferit servicii educaţionale copiilor vulnerabili. 97% dintre ei au fost integraţi apoi in invaţamantul primar şi sunt monitorizaţi pe termen lung.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: