Marketing Stiri

Meserii pentru Romania

25 nov. 2014 2 min

Meserii pentru Romania

Reading Time: 2 minute

Programul “Meserii pentru Romania”, desfasurat in perioada 15 septembrie – 9 noiembrie, si-a desemnat castigatorii. Trei licee cu clasa a 13-a din Bucuresti si din tara care pregatesc meseriasi vor beneficia de finantare in valoare de 97.500 de lei fiecare pentru implementarea proiectelor educationale. Suma va fi investita in dotarea laboratoarelor de practica ale celor trei licee.

Foto: Dreamstime

Pe locul I s-a aflat singura scoala din sudul si estul tarii care pregateste specialisti in domeniul pielariei: Colegiul Tehnic “Petru Rares” din Bucuresti.

Aici functioneaza, incepand din anul scolar 2014-2015, o clasa cu profil unic in tara – Creator proiectant de articole din piele si inlocuitori. Scoala va investi suma in crearea unui atelier modern, dotat cu utilaje, echipamente, calculatoare si soft-uri specializate pentru crearea tiparelor pentru incaltaminte.

Locul II a fost luat de singura scoala din judetul Gorj care formeaza meseriasi in domeniul veterinar: Liceul Tehnologic Barsesti, Targu Jiu.

Scoala va investi banii primiti in cadrul programului “Meserii pentru Romania” in renovarea si dotarea laboratorului veterinar. Peste 130 de elevi sunt beneficiarii directi a programului.

Locul III i-a fost atribuit unei scoli din domeniul alimentar, cu rezultate bune in ceea ce priveste integrarea absolventilor pe piata muncii: Colegiul Agricol si de Industrie Alimentara “Vasile Adamachi” din Iasi.

Investitia va permite scolii sa modernizeze laboratorul de industrie alimentara. Peste 500 de elevi se pregatesc in unitatea scolara pentru calificarea de tehnician controlul calitatii produselor agro-alimentare.

Juriul competitiei a fost format din reprezentanti Junior Achivement si Heineken Romania.

In competitia “Meserii pentru Romania”, lansata de berea Bucegi in luna august, in colaborare cu organizatia non-guvernamentala Junior Achievement, s-au inscris 101 scoli postliceale si licee cu clasa a 13-a. Scolile inscrise in competitie au profile intre cele mai diverse, de la comert si industrie alimentara, sudura, pana la telecomunicatii, silvicultura si design vestimentar. Aplicatiile au vizat in special modernizarea si dotarea laboratoarelor, precum si achizitia de aparatura performanta. Programul s-a adresat cadrelor didactice, managementului scolilor si tinerilor din clasa a 13-a si scolilor postliceale. Investitiile in dotari si echipamente nu vor contribui doar la imbunatatirea procesului educational, ci vor facilita si parteneriatele cu mediul de afaceri si dezvoltarea unor programe eficiente de formare profesionala.

Peste 53% dintre tineri ar vrea sa urmeze o meserie

Programul “Meserii pentru Romania” a fost lansat in cadrul platformei cu acelasi nume, ca urmare a unui studiu efectuat de D&D Research, la initiativa Bucegi, care a aratat ca cererea romanilor pentru meserii este mare. Peste 53% dintre tinerii cu varste intre 18 si 24 de ani s-ar orienta catre meserii si 71% dintre ei considera ca o meserie se invata cel mai bine la scoala.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: