Finanțe Stiri

Credite garantate pentru IMM-uri

7 nov. 2017 2 min

Credite garantate pentru IMM-uri

Reading Time: 2 minute

OTP Bank Romȃnia a încheiat un parteneriat cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) pentru un nou instrument de garantare, „OPTIMM”, care facilitează accesul clienților IMM la produsele de finanțare destinate activității curente.

Clienții OTP Bank pot beneficia de garanția emisă de FNGCIMM, de maximum 80% din valoarea produselor de finanțare acordate, fără solicitarea altor garanții mobiliare sau imobiliare, arată banca, într-un comunicat de presă.

Noul instrument de garantare „OPTIMM” vine în sprijinul clienților persoane juridice care nu dispun de garanții suficiente pentru accesarea unei finanțări, punându-le la dispoziție o modalitate de garantare facilă și rapidă, menită să susțină dezvoltarea activității curente a companiei lor.

„Prioritățile OTP Bank România se îndreptă în continuare spre susținerea comunității de afaceri, cu focus pe antreprenoriat și startup-uri. Ne dorim să contribuim la menținerea unui climat stabil de business, care să asigure dezvoltarea afacerilor locale. Credem că, prin instrumentele avantajoase de garantare pe care le identificăm prin astfel de parteneriate, oferim soluții eficiente, potrivite nevoilor reale ale clienților noștri. Astfel, noul instrument de garantare „OPTIMM”, conceput în parteneriat cu FNGCIMM, oferă un avantaj puternic pentru clienții care nu dispun de garanții reale mobiliare sau imobiliare pentru accesarea unei finanțări”, declară Roxana Hidan, Director Direcţia IMM, OTP Bank Romȃnia.

„Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, în optica reorientării politicii sale instituționale către mediul de afaceri, a  creat un produs de garantare calibrat pe nevoile antreprenorilor și adaptat la provocarile actuale ale pieței. Suntem încrezatori că parteneriatul cu OTP Bank va reuși să aducă garanției OPTIMM un plus de dinamism, și va conferi materialitate misiunii asumate prin noua noastră strategie – de a deveni expresia pragmatică a sprijinului guvernamental pentru întreprinderile mici și mijlocii din România”, a declarat Alexandru Petrescu, Director General FNGCIMM.

6 avantaje oferite clienților IMM:

-Procent garantat de maximum 80% din valoarea finanțării, în cazul finanțării activității curente, inclusiv scrisori de garanție bancară;

-Nu se solicită garanții reale, astfel clienții pot accesa rapid o soluție de finanțare, fără costuri suplimentare, necesare constituirii garanțiilor;

-Valoarea maximă a unei garanții individuale emise în baza parteneriatului este de  200.000 lei (sau echivalentul în valută), pentru finanțări de maximum 250.000 lei (sau echivalentul în valută);

-Garanțiile aferente finanțărilor cu destinația capital de lucru, inclusiv scrisori de garanție bancară pot fi acordate pe perioade de maximum 24 luni, respectiv pentru finanțări a căror valabilitate nu depășește 23 luni. Prelungirea acestor garanții se va face pe perioade consecutive de maximum 24 de luni;

-Termen de răspuns rapid și costuri reduse din partea FNGCIMM, pentru emiterea garanției;

-Consultanță de specialitate gratuită din partea OTP Bank, prin suportul acordat în alegerea variantei optime de finanțare.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: