Antreprenori by eMAG

Cum a ajuns startup-ul fondat de Emi Gal să dezvolte o soluție care depistează leziunile pulmonare provocate de COVID-19

3 iun. 2020 2 min

Cum a ajuns startup-ul fondat de Emi Gal să dezvolte o soluție care depistează leziunile pulmonare provocate de COVID-19

Reading Time: 2 minute

Startup-ul medtech Ezra, fondat de românul Emi Gal pentru detectarea mai rapidă și timpurie a mai multor forme de cancer, a pivotat către o soluție prin care poate identifica leziunile provocate de COVID-19 în plămâni.

„Am vrut să îi ajutăm pe cei care au avut virusul, așa că ne-am folosit de tehnologia și cunoștințele în zona de imagistică medicală pentru a lansa Ezra COVID 360, un tomograf low-dose care identifică leziunile provocate de COVID-19 în plămâni”, spune Emi Gal pentru Biz.

Acesta adaugă că soluția astfel lansată a fost o evoluție naturală de la celelalte scanuri pe care Ezra le dezvoltase deja. De altfel, startup-ul a reușit să strângă o rundă de investiții de 18 milioane de dolari în decembrie 2019, după un an foarte bun, în care a ajutat 29 de oameni să detecteze timpuriu cancerul și în care și-a crescut echipa de la 12 la 30 de oameni.

„Am construit un nou mod de a detecta cancer folosind scanarea RMN a întregului corp. Scanarea realizată de Ezra detectează cancerul în până la 13 organe la femei și 11 organe la bărbați”, arată Emi Gal. Factorul diferențiator pentru Ezra este tehnologia proprietară bazată pe inteligență artificială (AI) folosită pentru detectarea celulelor canceroase.

Antreprenorul spune că a fost dintotdeauna interesat de zona de sănătate, așa că, după ce a vândut în 2016 către Teads startup-ul Brainient, care activa în zona reclamelor video interactive, a decis să lansez un startup în zona medicală. A pornit de la realitatea că peste 50% dintre oamenii care sunt diagnosticați cu cancer află acest lucru în ultimele faze ale bolii, Ezra fiind creat cu misiunea de a detecta cancerul cât mai devreme pentru oricine, din toată lumea.

Emi Gal, CEO & cofondator, și Diego Cantor, CTO & cofondator, Ezra

Nu a fost însă simplu, după cum ne povestește Emi Gal: „Am petrecut aproape un an căutând un cofondator și construind o echipă de advisori – doctori și profesioniști în domeniul medical. Diego Cantor, care este cofondator și CTO, a petrecut 18 ani în zona academică și deține un doctorat în deep learning aplicat în domeniul RMN”.

Astăzi, Ezra are în echipă alți 6 absolvenți de doctorat și 22 advisori medicali, printre care Siddhartha Mukherjee – câștigător al premiului Pulitzer pentru „The Emperor of All Maladies” și Dr. Oguz Akin – Director of Body MRI la Memorial Sloane Kettering Cancer Center. Ezra se va concentra în perioada următoare pe investiții în tehnologia proprie AI și în a crește echipa.

– Cu contribuția: Alexandru Ardelean

One Comment
  1. Miha
    Sa te ajute Dumnezeu sa mergi mai departe pt ceea ce ti ai propus!!!! Bravo❤??

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: