Finanțe

Cum aleg romanii cardul de salariu

16/02/2016 2 min read

Cum aleg romanii cardul de salariu

Reading Time: 2 minute

Perceptia asupra bancii este un criteriu cand alegi cardul de salariu, dar cunosc romanii toate comisioanele pe care le platesc pentru acesta?

Romanii percep numeroase bariere, dar au si argumente pro in alegerea unui card de salariu, potrivit unui studiu GfK Romania, realizat in noiembrie 2015, pentru la ING Bank.

La capitolul bariere, romanii vorbesc despre comisioanele pentru extragere, interogare sold, chitanta la extragere, dobanda overdraft sau pentru administrarea contului. Parte din aceste comisioane sunt admise insa ca fiind plata corecta a unor extra servicii, care tin de siguranta (alerta sms) si comfort (internet banking).

La argumente pro sunt enumerate: siguranta si confortul. Romanii considera ca fac mai usor plati la ATM si prin internet banking si apreciaza rapiditatea cu care pot face aceste plati.

Cardul, pe post de pusculita

Totodata, romanii au sentimentul ca atunci cand folosesc cardul nu cheltuie banii atat de usor – cardul este vazut ca o pusculita.

Potrivit studiului GfK, cardul de salariu ca produs financiar reprezinta o categorie pentru care nivelul de implicare a clientului este destul de redusa (cel mai frecvent negociat si furnizat de angajator), iar produsul si beneficiile sale sunt luate exact asa cum sunt oferite.

Majoritatea clientilor fie nu cunosc costurile asociate cardului de salariu, fie considera ca aceste costuri sunt nesemnificative (fee-uri totale de 2-3 ron), astfel ca dau dovada de un comportament de inertie, greu de modificat in lipsa unor beneficii relevante si diferite.

Taxe si comisioane conturi de salarii

Studiul subliniaza insa potentialul de schimbare pentru cei constienti de costurile asociate unui card de salariu – in mod particular publicul tanar, mult mai implicat, atent si obisnuit cu tipurile de fee-uri sau cei care isi aleg banca impusa de angajator.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă