Tech

Cum arată a doua generație iPhone SE și la ce preț vine „mezinul” de la Apple

15/04/2020 3 min read

Cum arată a doua generație iPhone SE și la ce preț vine „mezinul” de la Apple

Reading Time: 3 minute

Prezentat chiar de Apple drept cel mai accesibil iPhone ca preț, noul iPhone SE vine cu un ecran Retina de 4,7 inci, procesor A13 Bionic, Touch ID, dar rămâne singurul iPhone cu o singură cameră principală.

La prima vedere, amintește clar de iPhone 8, mai ales că butonul fizic de Home este la locul lui (câți nu l-au regretat, oare?), care este și cititor de amprente. Carcasa e din aluminiu special și sticlă foarte rezistentă, ecranul este încadrat de benzi mari negre sus și jos (retro, nu?). Vine în trei culori: negru, alb și RED (roșul acela special de la Apple, care costă puțin mai mult).

Este rezistent la praf și la (rating IP67, adică rezistă până la 30 de minute în apă de un metru). Display-ul Retina de 4,7 inci dispune de tehnologia True Tone, care ajustează luminozitatea în funcție de lumina ambientală. Suportă Dolby Vision și HDR10.

Ce aduce nou camera foto

În timp ce numărul camerelor foto crește la toate telefoanele (Apple a trecut recent la trei, Samsung, Huawei și ceilalți sunt deja la patru), a doua generație iPhone SE vine cu o singură cameră, dar Apple promite că este cea mai bună de acest fel.

Avem o cameră wideangle de 12 megapixeli (Apple nu se bazează pe numărul de pixeli pentru calitatea pozelor), cu diafragă  f/1.8, care este combinată cu puterea de procesare și tehnologia Neural Engine a procesorului A13 Bionic. Cu alte cuvinte, are modul Portrait, toate cele șase efecte Portrait Lighting, Depth Control și Smart HDR. Nici camera frontală nu e de aruncat, fiindcă dispune și ea de modul Portrait.

Prețuri și disponibilitate

Noul iPhone SE va fi disponibil cu memorie internă de 64, 128 și 256 GB, la prețuri ce pornesc de la 399 de dolari. Nu vă frecați la ochi, ați citit bine. Precomenzile încep de vineri, 17 aprilie, pe site-ul apple.com și din 24 aprilie la partenerii companiei din SUA și alte peste 40 de țări.

Procesor și baterie

În carcasa familiară se ascunde cel mai puternic procesor Apple, A13 Bionic, disponibil pe cele mai recente vârfuri de gamă ale companiei din Cupertino, iPhone 11 și iPhone 11 Pro. Are un Neural Engine cu opt nuclee, capabil de 5.000 de miliarde de operațiuni pe secundă, și două acceleratoare de Machine Learning.

Apple spune că bateria va ține mai mult (nu știm cu cât) și oricum beneficiază de tehnologia fast-charging, care permite încărcarea până la 50% în 30 de minute, dar și de încărcare wireless (certificare Qi).

La nivel de conectivitate, noul iPhone SE este compatibil Wi-Fi 6 și LTE, fiind și dual SIM cu eSIM. Sistemul de operare este iOS 13, deci veți avea acces la toate noutățile de la Apple la nivel software.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă