BizRemote by certSIGN Stiri Tech

Cum știm că începe școala: românii din diaspora trimit cu 25% mai mulți bani în țară

10 sept. 2020 2 min

Cum știm că începe școala: românii din diaspora trimit cu 25% mai mulți bani în țară

Reading Time: 2 minute

Compania de transferuri online internaționale rapide de bani TransferGo anunță o creștere de 25% a numărului de transferuri de bani, precum și a valorii acestora, între românii din diaspora și cei din țară, datorată începerii noului an școlar.

Creșterea de aproximativ 25% este înregistrată în septembrie în comparație cu lunile de vară, TransferGo afirmând că este deja o tradiție anuală ca, de la sfârșitul lunii august, românii care muncesc în afara țării să „facă ghiozdanul” la distanță.

Mai mult, pentru a se asigura că acoperă nevoile copiilor, părinții care lucrează peste granițe trimit bani chiar și în 2-3 tranșe într-un interval de 30 de zile.

Cât alocă românii pentru începerea școlii

Potrivit Ministerului Educației Naționale, în 2019, peste 160.000 de copii din România se aflau în grija bunicilor sau a altor rude, în timp ce părinții lor erau plecați la muncă în străinătate.

Prețul mediu al unui ghiozdan complet echipat se ridică la aproximativ 100 de lei, la acesta adăugându-se toate celelalte cheltuieli necesare pregătirii începerii școlii, precum cele legate de îmbrăcăminte, transport sau materiale școlare auxiliare.

Mai mult, odată cu noile reglementări impuse de pandemie, o parte dintre cursuri s-au mutat online, deci mulți elevi au nevoie să achiziționeze un laptop sau un alt dispozitiv inteligent, care să le permită participarea la orele online.

Cea mai activă comunitate de români din punct de vedere al transferurilor de bani prin intermediul serviciului TransferGo este cu precădere cea din Marea Britanie, de unde românii trimit în medie între 400 și 700 de lire, în total, de la mijlocul lunii august și până la mijlocul lunii septembrie.

Deși nu există date oficiale care să indice dimensiunea actuală a comunităţii româneşti din Marea Britanie, numărul cetățenilor români care au cerut rezidență post-Brexit s-a ridicat la 564.300, potrivit datelor oficiale publicate de Ministerul de Interne, ceea ce plasează comunitatea românească din Regatul Unit pe locul 2 după cea poloneză (665.500).

Tot în această perioadă a anului, numărul de transferuri de bani prin aplicația TransferGo crește și în sens invers, din țară către tinerii români plecați la studii peste hotare. Cele mai multe transferuri de bani pleacă din București, Cluj, precum și alte orașe mari ale României, către localitățile din afară țării preferate de studenții români. Potrivit datelor UNESCO, în 2018, studiau în străinătate peste 38.000 de studenți români.

TransferGo este prezentă pe piața din România din 2015, iar anul trecut au fost operate către România peste jumătate de milion de transferuri prin intermediul TransferGo, 80% dintre acestea fiind efectuate de pe aplicația pentru dispozitive mobile.

În luna aprilie a acestui an, TransferGo a raportat o creștere de 50% a transferurilor către țara noastră, precum și un grad de utilizare al aplicației de peste 60%. Compania a lansat în iulie opțiunea de transfer direct pe cardul bancar, ca facilitate suplimentară față de trimiterea fondurilor în contul IBAN.

Ilustrație: © Annanefer661Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: