BizRemote by certSIGN Companii Stiri

Cursa pentru cel mai valoros producător auto din lume. Cine a depășit capitalizarea Toyota?

iul. 2, 2020 < 1 min

Cursa pentru cel mai valoros producător auto din lume. Cine a depășit capitalizarea Toyota?

Reading Time: < 1 minut

Tesla a devenit cel mai valoros producător auto din lume, cu o capitalizare de piaţă care a depăşit pentru prima oară valoarea de piaţă a Toyota.

Acţiunile Tesla au urcat cu 5% şi au atins un nou maxim istoric, de 1.135 de dolari, conferind producătorului american de automobile electrice o evaluare de aproximativ 206,5 de miliarde de dolari, peste cea a Toyota, care este de circa 202 miliarde de dolari, arată CNBC.

Preţul acţiunilor Tesla a crescut de peste două ori în acest an, înregistrând un avans de 170%, investitorii continuând să cumpere titlurile, dar miliardarul Elon Musk nu a obţinutt încă un profit anual.

Deși a depăşit capitalizarea de piaţă a Toyota, Tesla este încă în urma companiei japoneze în privinţa volumului de producţie a automobilelor. În trimestrul I, Tesla a produs aproximativ 103.000 de vehicule, respectiv 15.390 Model S şi X şi 87.282 Model 3 şi Model Y. În aceeaşi perioadă, Toyota a fabricat 2,4 milioane de vehicule. Totodată, dacă este analizată valoarea de întreprindere a fiecărei companii, care include datoriile, valoarea Toyota, de 290 de miliarde de dolari, este mai mare decât cea a Tesla, de 252 de miliarde de dolari, potrivit unei analize din luna martie a FactSet.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: