Companii Stiri

Daikin anunță rezultate privind o tehnologie ce poate inactiva coronavirusul

21 dec. 2020 2 min

Daikin anunță rezultate privind o tehnologie ce poate inactiva coronavirusul

Reading Time: 2 minute

Daikin anunță realizarea unei serii de teste asupra tehnologiei Flash Streamer, care au evidențiat eficiența acesteia privind eliminarea noului coronavirus ( Sars-Cov-2). Astfel, tehnologia Daikin Flash Streamer a inactivat cu succes peste 99,97% din virus (SARS-CoV-2) după ce particulele au fost iradiate pe o perioadă de timp de trei ore.

De asemenea, rezultatele testelor au arătat că tehnologia Flash Streamer a inactivat 93,65% din coronavirus (SAR-CoV-2) după o perioadă de iradiere de o oră.

Rezultatele pozitive obținute în urma testelor de laborator cu privire la efectul tehnologiei Daikin asupra noului coronavirus reprezintă primul pas realizat de companie până la finalizarea analizelor în curs și dovedirea exactă a eficacității împotriva acestui virus a echipamentelor care folosesc această soluție.

Trebuie reținut că testele au fost realizate exclusiv în laborator, într-un mediu controlat, și fac referire doar la tehnologia brevetată Flash Streamer. Produsele care au la bază această tehnologie nu au fost cuprinse în această fază de testare. Astfel, folosirea echipamentelor în mediu real care au la bază tehnologia Flash Streamer nu garantează eficacitatea în ceea ce privește inactivarea / eliminarea noului coronavirus.

Din acest motiv, în perioada următoare, vor fi realizate teste suplimentare pentru produsele Daikin echipate cu această tehnologie în vederea obținerii de informații precise în această privință.

„Faptul că tehnologia inovatoare Flash Streamer a dovedit o eficiență ridicată împotriva coronavirusului, în urma întregului proces de testare, reprezintă o realizare extraordinară pentru compania noastră. Daikin este recunoscută ca pionier în domeniul tehnologiei și ne bucură foarte mult că aceste rezultate confirmă eforturile noastre de a dezvolta permanent tehnologii inovatoare și eficiente, cu atât mai mult cu cât vin într-un context cu atât de multe provocări”, spune Daniel Vasile, Managing Director Daikin România (foto deschidere).    

Testele au fost realizate de Daikin Industries Ltd în colaborare cu profesorul Shigeru Kyuwa, de la Departamentul de Științe Biomedice al Universității din Tokyo, împreună cu un grup de cercetători condus de profesorul Shigeru Morikawa, de la Departamentul de Microbiologie al Universității de Științe din Okayama.

Tehnologia Flash Streamer a fost dezvoltată de Daikin în anul 2004 pentru a efectua o descompunere oxidativă asupra substanțelor nocive. Tehnologia Streamer Discharge reprezintă o descărcare de tip plasmatic, ce utilizează o modalitate inovatoare de purificare a aerului, care generează în mod stabil electroni de mare viteză. Descărcarea în forță are ca rezultat lovirea repetată până la descompunerea suprafeței proteinelor care compun structura virușilor, mucegaiurilor, bacteriilor, alergenilor și a substanțelor chimice periculoase, care sunt apoi distruse prin oxidare, lucru ce induce incapacitatea oricărui virus de a mai fi activ și periculos pentru organismul uman. Descărcarea va avea ca finalitate forme inofensive de atomi de azot și de oxigen, dar și molecule de apă.

Capacitatea sa de descompunere oxidativă este mult mai mare decât descărcarea convențională de tip plasmatic utilizată în tehnologiile standard, rezultând într-o viteză de descompunere oxidativă care este de aproape 1.000 de ori mai mare. Mai mult, atunci când intră în contact cu alte componente de aer, acești electroni de mare viteză au o capacitate de descompunere oxidativă puternică, ce elimină în mod continuu mirosurile, bacteriile și poluanții din interior, cum ar fi formaldehida.

Daikin Airconditioning Central Europe a fost fondată în 1999 cu sediul în Viena, Austria. Portofoliul companiei cuprinde produse și soluții pentru încălzire, răcire, ventilație, aer condiționat și refrigerare. Aproximativ 410 angajați sunt responsabili pentru operațiunile de vânzări și servicii în 16 țări din Europa Centrală și de Est (Austria, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, România, Bulgaria, Moldova, Slovenia, Serbia, Croația, Bosnia și Herțegovina, Macedonia de Nord, Muntenegru, Kosovo, Albania, Polonia).

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: