BizRemote by certSIGN Business Companii

De ce se tem angajații să revină la birou

8 iul. 2020 2 min

De ce se tem angajații să revină la birou

Reading Time: 2 minute

Drumul către birou și înapoi spre casă, precum și utilizarea grupurilor sanitare sunt printre principalele temeri ale angajaților legate de întoarcerea la birou, potrivit studiului ”Back to the Office” realizat de , furnizorul global de spații flexibile Mindspace.

Menținerea distanțării sociale în timpul programului și colegii care nu iau în serios această măsură se numără, de asemenea, printre cele mai mari îngrijorări.

Referitor la viața de birou, românilor le lipsesc cel mai mult întâlnirile față-în-față (41,4%) și momentele în care petreceau timp alături de colegi (58,6%);

27,6% dintre membrii spațiilor Mindspace din România au spus că s-au întors deja la birou, iar 41,4% dintre aceștia au menționat că se vor întoarce la locul de muncă în 3-6 săptămâni.

Rezultatele din comunitatea globală a Mindspace (SUA, UK, Germania, Țările de Jos și Polonia)

  • Cele mai mari temeri sunt legate de colegii care nu iau în serios distanțarea socială și posibilitatea de a respecta această măsură în timpul programului de muncă, fiind menționate de către 65% dintre respondenți;
  • Posibilitatea de a ieși din casă (35,4%), întâlnirile față-în-față (39,5%) și ocaziile în care petrec timp alături de colegii lor (67,8%) se află pe primele locuri în ceea ce privește aspectele de care oamenilor le este dor în contextul locului de muncă;
  • Când vine vorba de drumul către birou și înapoi spre casă, 35% dintre cei care foloseau transportul public spun că vor schimba modul în care ajung la locul de muncă. Însă, dintre cei care merg pe jos la birou, doar 4% au declarat că vor face o schimbare în acest sens.

Studiul a fost derulat în rândul a peste 1000 de membri ai spațiilor Mindspace din SUA, Europa și Israel, prin care și-a propus să afle care sunt temerile, intențiile și noile obiceiuri ale angajaților, pe măsură ce încep să se întoarcă la birou, pentru prima dată de la începutul pandemiei. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: