Interviuri Lifestyle Stiri

Diamantele sunt eterne

15 dec. 2014 3 min

Diamantele sunt eterne

Reading Time: 3 minute

Celebrul brand de cognac “Centaure de Diamant” al Rémy Martin a fost lansat recent si in Romania. La evenimentul de lansare al brandului pe piata locala, Biz a stat de vorba cu Lauren Beckett-Barbier, International Ambassador al Rémy Martin care ne-a povestit despre diamantul din coroana producatorului de cognac

Cand a fost lansat brandul Centaure de Diamant?

Centaure de Diamant este un cognac produs de Remy Martin. A fost creat in anul 2010, dar cand spun ca a fost creat, ma refer ca atunci a fost lansat publicului. In lumea cognac-ului nu poti crea ceva peste noapte, mai ales ceva precum Centaure de Diamant. Este nevoie sa stea in pivnitele noastre mai bine de 15 ani. Astfel ca dureaza ceva vreme sa il creezi, dar a fost lansat pentru public in anul 2010.

Initial a fost lansat sub numele de «Diamant». De ce s-a optat intre timp pentru un proces de rebranding ?

Este adevarat. Ei bine, cand l-am lansat in anul 2010 era disponibil exclusiv in magazinele duty-free. Nu era disponibil in magazinele obisnuite si, am avut succes, a starnit mult interes si am decis ca ar fi o idee buna sa fie disponibil pe rafturile magazinelor. Ne-am dorit sa reprezinte casa Remy Martin mai mult, asa ca am decis sa il asociem cu identitatea Remy Martin si l-am redenumit « Centaure de Diamant », pentru ca centaurul este reprezentat ca jumatate om, jumatate cal. Asa prezentam casa Remy Martin lumii. Este importanta schimbarea din moment ce brandul urma sa fie disponibil la nivel international. Imaginea centaurului a fost aleasa de Remy Martin in anul 1817 si a fost aleasa pentru ca reprezinta valorile noastre. Avem un om cu picioarele pe pamant si cu capul printre stele. Asta ne-am dorit.

Ce ne puteti spune despre aromele Centaure de Diamant?

Aromele sunt frumoase, puternice si intense. Este surprinzator din punct de vedere al aromelor, pentru ca imbina mai multe gusturi de la portocale, la alune de padure. Are mai multe fatete.

Prin ce difera fata de alte branduri ale Remy Martin?

Ideea nu este sa il facem diferit. Sigur, toate cognac-urile noastre sunt unice si diferite. Cel mai important aspect este sa aiba stilul Remy Martin. Adica nu ne dorim sa cream un cognac care sa nu semene cu altele, ci ne dorim un cognac care sa beneficieze de acelasi sentiment, de aceeasi atingere, de aceeasi armonie, pentru ca asta isi doresc clientii nostri si este ceea ce ne dorim si noi. Ne dorim sa pastram acest stil. Pentru noi, Centaure de Diamant, in special, a devenit bijuteria a ceea ce se numeste cognac «Fine Champagne». Ce inseamna asta? Dintre cele sase podgorii din regiunea Cognac, noi le folosim doar pe cele mai bune doua. Cand le amesteci se creeaza un cognac care se numeste «Fine Champagne».

Ne puteti da informatii despre productia anuala de Centaure de Diamant?

 Ei bine, la fel ca la diamante, nu prea. Este foarte rar. Poate ai auzit ca folosim cele mai bune eaux-de-vie pentru crearea acestui sortiment astfel, este extrem de rar.

Ne puteti face un portret robot al consumatorului de Centaure de Diamant?

Consumatorul de Centaure de Diamant este cineva care iubeste viata, care cunoste frumusetea vietii, care stie ce inseamna calitatea in viata. Este probabil cineva care calatoreste foarte mult, de aceea, unul dintre motivele pentru care a fost lansat initial in magazinele duty free. Si este cineva care vrea sa se bucure de o bucata istorie, pentru ca in compozitia lui folosim eaux-de-vie care au intre 25 si 50 de ani. Asa ca imparti o bucatica de istorie. 

Vorbiti cu foarte multa pasiune despre aceasta industrie. Cum ati descoperit dragostea pentru «lumea» a cognac-ului?

Dragostea mea pentru cognac a fost o surpriza. Ca sa fiu sincera am crescut in SUA, foarte departe de orasul francez Cognac. Nici nu gustasem cognac, dar acum locuiesc in Franta. Mi-am dorit sa fac ceva diferit. Si asta am facut. Am descoperit o frumoasa aventura. Am zburat din Atlanta in Cognac, Franta. Viata ne rezerva o serie de surprize amuzante. Si nu este o sursa mai buna pentru alimentarea acestei pasiuni, decat viile din regiunea Cognac.

Pretul pentru o sticla de Centaure de Diamant nu este unul chiar mic. Cum planuiti sa il vindeti pe piata din Romania ?

In spatele pretului se afla si multa munca. Nu poti crea asa ceva peste noapte. Totul a inceput in urma cu trei generatii. Fabricarea lui dureaza foarte mult timp, este extrem de rar in termeni de volum. Dar, odata ce incepi sa intelegi ce ai in pahar, nu vei avea dubii ca aceasta este adevarata lui valoare. Este un cognac pentru adevaratii cunoscatori.      

Remy Martin -nou

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: