Business Companii Management

Disney trimite în șomaj 100.000 de angajați

21 apr. 2020 < 1 min

Disney trimite în șomaj 100.000 de angajați

Reading Time: < 1 minut

Grupul Disney a anunțat că nu va mai plăti salariile pentru 100.000 de angajați, ceea ce înseamnă jumătate din numărul personalului său, la nivel global. Disney deține parcuri de distracții în SUA, Asia și Europa, toate acestea fiind închise din cauza pandemiei de coronavirus. Potrivit Financial Times, preluat de BBC News, această masură va aduce economii lunare de 500 de milioane de dolari companiei. Ultimul trimestru din 2019 a adus în bugetul companiei venituri de 1.4 miliarde de dolari din parcurile tematice și alte produse conexe.

Totodată, compania a precizat că va oferi pachete complete de asistență medicală pentru personalul plasat în concediu neplătit și a îndemnat angajații din SUA să solicite ajutor guvernamental prin pachetul de stimulare în timpul crizei, de 2.000 de miliarde de dolari.

Numărul americanilor care solicită ajutoare de șomaj a crescut din momentul declanșării crizei provocate de COVID-19 la peste șase milioane de persoane. Protestatarii au ieșit în stradă în SUA, cerând redeschiderea economiilor, protestând inclusiv cu arme la vedere.

Venituri în creștere din online

Pe partea de online, veștile sunt bune pentru Disney, întrucât platforma de streaming online Disney Plus a adus 50 de milioane de abonați în primele cinci luni de la lansare.

Luna trecută, grupul Walt Disney a anunțat că președintele executiv, Bob Iger renunță la întregul său salariu în timpul pandemiei, în timp ce directorul executiv Bob Chapek și-a înjumătățit salariul. Iger este unul dintre directorii cu cea mai mare remunerație din sectorul divertismentului, câștigând anul trecut 47,5 milioane de dolari ca președinte și director executiv.

Legat de redeschiderea parcurilor tematice, Bog Iger a anunțat că verificarea temperaturii vizitatorilor va deveni o procedură de rutină, alături de verificarea bagajelor, pentru vizitatori.

Foto: © Dmitrii Klyshnikov | Dreamstime.com

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: