Management Stiri

Doctori in recrutarea de medici

23 mart. 2016 2 min

Doctori in recrutarea de medici

Reading Time: 2 minute

Doi antreprenori romani au lansat, de curand, MEDIjobs, prima platforma de recrutare pentru specialistii medicali din tara.

Nu mai este un secret pentru nimeni ca sistemul medical din Romania nu se va face bine prea curand. Tot mai multi medici si asistente medicale aleg locuri de munca in strainatate, unul dintre motive fiind si lipsa unor informatii centralizate si relevante cu privire la ofertele de munca din tara. De acum insa, specialistii medicali romani au posibilitatea sa ajunga la principalii angajatori din tara, prin intermediul primei platforme de recrutare care conecteaza companiile cu specialistii medicali. MEDIjobs este prima platforma online din Romania dedicata joburilor din domeniul medical si a fost dezvoltata pentru a oferi o sansa tuturor celor aflati in cautarea unui loc de munca in domeniul medical. Siteul mai contine si sfaturi de cariera de la cadre medicale cu experienta, precum si informatii despre cursuri si alte specializari necesare.

Potrivit unor infomatii remise de Colegiul Medicilor, peste 15.000 de medici romani au plecat sa lucreze in strainatate din 2008 pana in prezent. Ceea ce inseamna ca anual, aproape 3.500 de medici romani ies din sistemul medical. Procentual, 5% dintre medici si pana la 10% dintre asistente emigreaza anual catre alte sisteme medicale.

In prezent MEDIjobs numara aproximativ 4.000 de CV-uri active cu o rata de crestere de 10 – 15 CV-uri noi pe zi. In numai opt zile de functionare, platforma a devenit una dintre cele mai mari si mai active comunitati online care reuneste specialisti din domeniul medical din Romania. Aproape 300 de companii care recruteaza personal medical sunt active in cadrul platformei.

“In urma unui studiu MEDIjobs s-a aratat faptul ca doar 20% din personalul medical din Romania isi cauta activ un loc de munca. Noi ne dorim sa ne conectam si cu cei 80% care nu cauta activ un nou loc de munca, insa sunt deschisi sa evalueze oportunitati de cariera care sa le ofere noi provocari”, spune Catrinel Hagivreta, fondator si General Manager la MEDIjobs.  

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: