Brand Focus Lifestyle

Două balerine românce pe scena Sălii Palatului, alături de Béjart Ballet

22 oct. 2019 2 min

Două balerine românce pe scena Sălii Palatului, alături de Béjart Ballet

Reading Time: 2 minute

Béjart Ballet a susținut în premieră două reprezentații de balet contemporan, în care au evoluat și două balerine romance: Oana Cojocaru și Bianca Stoicheciu. Spectacolele “Tous les hommes presque toujours s’imaginent” și “7 Danses Grecques” au fost găzduite de scena Sălii Palatului din București.

Opera Lausanne Tous les hommes ©Gregory Batardon 1

Oana Cojocaru este parte a companiei Béjart Ballet Lausanne din 2007, fiind cunoscută pentru ultimul spectacol în care a dansat al lui Maurice Bejart, “Le Tour du Monde en 80 Minutes”, dar și pentru numeroase producții ale companiei precum “Casino des Esprits”, “Aria, Syncope”, “t ‘M et variations” sau “Tous les Hommes presque toujours s‘imaginent”.

În 2017 a făcut parte din “Dixit”, un spectacol scris și regizat de Marc Hollogne, cu coregrafii de Maurice Bejart și Gil Roman iar în 2018 a interpretat unul dintre rolurile principale, “Pure” din spectacolul “空 Ku” al lui Yuka Oishi.

BBL 7 Danses Grecques Credits Ilia Chkolnik 1

Bianca Stoicheciu s-a alăturat companiei Béjart Ballet Lausanne în 2017. A dansat în producțiile “Dixit” și “空 Ku” dar și în spectacolele “Un cygne d’autrefois se souvient que c’est lui”, “The Magic Flute”, “Brel et Barbara” și ”Nutcracker”.

Bianca a fost balerină la Opera Națională din București, unde a dansat în spectacole din repertoriile coregrafilor Macmillan, Ashton, Kylian, Possokhov, Ratmansky, Kobborg și Edward Olug.

Spectacolele au fost posibile cu sprijinul partenerilor media Național TV, Radio România Cultural, Radio București FM, RFI, Adevărul, Șapte Seri, Romania Journal, Ziarul Metropolis, Liternet, Observatorul Cultural, life.ro, Catchy și Ziare.com.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: