Editorial

Dupa chipul si asemanarea ta

10 iul. 2014 2 min

Dupa chipul si asemanarea ta

Reading Time: 2 minute

Cum niciodata doi oameni nu sunt la fel, nici doua businessuri nu pot fi construite si manageriate identic. Intotdeauna cand cauti un model, atunci cand vrei sa-l pui in practica il adaptezi la nevoile pietei si la rigorile personale. Iti pui amprenta in ce faci si incerci sa imbunatatesti pe cat posibil acolo unde crezi ca ar trebui adus ceva in plus sau schimbat ceva.

 

Vorbim cu multi antreprenori despre modelele de succes in construirea unei afaceri si despre stilul managerial si identificam caile prin care este cel mai sigur sa pornesti azi si sa dezvolti un business. Rar gasim variante similare cu aceleasi rezultate si, de fiecare data, oamenii intervievati tin sa puncteze particularitatile domeniului si ale afacerii lor.

 

Principalele modele care se regasesc in modul antreprenorial din ultimii ani sunt doua. Sa pui bazele si sa construiesti trainic o afacere, avand grija ca misiunea companiei sa evolueze frumos, cu o echipa mereu conectata la noutati, focusata pe cresterea sustenabila si pe termen lung a afacerii. Frumusetea acestei afaceri este modul in care evolueaza si noile produse care apar in timp, in functie de evolutia pietei. Gandul primordial al antreprenorului este sa-si creasca afacerea temeinic si, de cele mai multe ori, el are in plan s-o lase copiilor mostenire. Al doilea model de afaceri este cel al companiei infiintate si crescute pe un model cat mai simplu si eficient, avand in plan din primul moment vanzarea. Nu este deloc  munca mai superficiala sau care necesita mai putina implicare. Din contra, identificarea nisei si posibilitatea adaptarii permanente a modelului de business reprezinta o provocare mare si nu oricine este capabil sa faca asa ceva. Acest gen de business este vazut asemeni unei pepiniere in care antreprenorul stie ca imediat ce vinde o afacere va porni alta, si alta, si va construi in zone conexe sau total diferite, pregatit mereu sa descopere sau sa fie la curent cu tot ce este nou.

 

Din nou, niciun model nu este neaparat superior celuilalt. Si nici nu s-a demonstrat ca in criza este mai sigur unul dintre ele. De fapt, in functie de cum esti construit, de cum actionezi, asa vei si lucra. Stilul tau antreprenorial isi va pune amprenta pe afacerea si o va face sa fie dupa chipul si asemanarea ta.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: