Stiri Tech

eMag construieste un centru de excelenta pentru IT

7 iul. 2014 < 1 min

eMag construieste un centru de excelenta pentru IT

Reading Time: < 1 minut

Retailerul online eMag lanseaza in luna iulie un nou proiect de investitii numit „Centrul de Dezvoltare Software eMAG IT Research”, pentru care a aplicat, cu suportul consultantilor Deloitte Romania, pentru ajutoare de stat. eMag a primit la finalul lunii iunie un acord pentru finantare din bugetul de stat in valoare de 6,65 milioane de euro din partea Ministerului Finantelor Publice (MFP).

Potrivit oficialilor eMag, proiectul va contribui in perioada 2014 – 2021 cu 25,8 milioane de euro la dezvoltarea regionala, iar centrul de software, care va fi construit in Bucuresti, va genera 203 locuri noi de munca si va furniza prima aplicatie in luna octombrie a anului in curs.

Cele 200 de locuri de munca se vor adauga, astfel, tuturor celorlalte beneficii pe care le-am generat pana acum in Romania. Ne referim aici la cei peste 500 de furnizori romani pe care ii avem, la cele peste 10 companii de training cu care lucram in mod constant, la companiile de media, la dezvoltatorii de real estate pentru spatiile de birouri si logistice, iar aceasta reprezinta numai o parte din demersurile noastre cu impact semnificativ in economia locala – Tudor Manea, vicepresedinte si director resurse umane & tehnologie la eMag

Proiectul face parte din strategia de extindere la nivel european a platformei eMAG. Magazinul online, cu vanzari in valoare de 188 milioane de euro in 2013 si cu o tinta de peste 260 milioane de euro pentru acest an, s-a extins deja pe doua piete regionale: Ungaria si Bulgaria.

Pentru a sustine strategia de dezvoltare, compania Dante International a decis crearea unor companii specializate pe achizitii, marketing online si dezvoltare software. In acest context a fost infiintata, in luna mai 2014, compania eMAG IT Research, care va crea noua entitate pentru dezvoltarea de aplicatii software specializate in comertul electronic.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: