Companii Tech

eMAG vrea afaceri de un miliard de euro in cinci ani

22/05/2013 < 1 min read

eMAG vrea afaceri de un miliard de euro in cinci ani

Reading Time: < 1 minut

Retailerul online eMAG tinteste o cifra de afaceri de un miliard de euro in urmatorii cinci ani, pe fondul diversificarii ofertei si a extinderii business-ului peste granite, au anuntat oficialii companiei.

eMAG a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 165 milioane de euro, in crestere cu 14% fata de 2011, si un profit operational de 2%.

„Am acumulat experienta si am atras un partener puternic, grupul Naspers. De asemenea, am extins gama de produse disponibile pe eMAG.ro si ne-am extins in Bulgaria, experienta pe care o vom replica si in alte tari din zona”, a declarat Iulian Stanciu, directorul general al retailerului.

Potrivit lui Stanciu, principalul obiectiv pentru urmatorii ani il reprezinta expansiunea companiei, nu profitul. „Incepand de anul trecut, am intrat intr-o noua etapa. Ne permitem luxul de a gandi pe termen lung, am renuntat la eforturile pe termen scurt in favoarea unor investitii strategice care ne vor ajuta sa ne ducem business-ul la urmatorul nivel”, a spus Stanciu, referindu-se la preluarea companiei pe care o conduce de catre gigantul sud-african Naspers.

Retailerul online intentioneaza sa isi largeasca oferta u haine pentru copii, parfumuri, mancare pentru animale si anvelope. Piata de fashion, estimata de Stanciu la 4 miliarde de euro este de asemenea in atentia eMAG, accesarea acestei nise fiind unul dintre obiectivele pe termen mediu.

Conform estimarilor, piata totala electro IT a fost de 1,25 miliarde euro in 2012 si va inregistra o usoara crestere in 2013, la 1,3 miliarde de euro, insa la distanta de recordul de 2 miliarde de euro din 2008.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă