Finanțe Stiri

Emisiunea de obligațiuni ipotecare Alpha Bank Romania primește un nou rating excelent de la Moody’s

9 apr. 2021 < 1 min

Emisiunea de obligațiuni ipotecare Alpha Bank Romania primește un nou rating excelent de la Moody’s

Reading Time: < 1 minut

Agenția internațională de rating Moody’s Investor Service a revizuit în creștere cu două trepte, de la Baa2 la A3 ratingul acordat emisiunii de obligațiuni ipotecare de 200 de milioane de euro lansată de Alpha Bank Romania în 2019.

„Ratingul A3, unul dintre cele mai ratinguri acordate de Moody’s pe piața din România, reprezintă o validare a solidității și rezilienței demonstrate de-a lungul timpului de către Alpha Bank Romania, precum și calitatea foarte bună a portofoliului de credite ipotecare al băncii”, se arată într-un comunicat al băncii.

Prin lansarea în 2019 a programului de obligațiuni ipotecare, primul de acest fel din România, Alpha Bank Romania a deschis un nou capitol în dezvoltarea pieței financiare locale.

Obligațiunile emise pe o perioadă de 5 ani, cu dobândă variabilă, sunt garantate cu credite ipotecare de foarte bună calitate.

Obligațiunile ipotecare reprezintă o soluție de finanțare des întâlnită pe piețele financiare internaționale, prin care banca emitentă urmărește să își diversifice sursele de finanțare, cât și să scadă costul mediu al acestora, atrăgând noi fonduri pentru dezvoltarea și extinderea activităților sale.

Emisiunea este listată la Luxembourg Stock Exchange și la Bursa de Valori București.

Este un moment de referință în procesul de evoluție a bankingul local, pe care mărturisesc ca îl aștept de multă vreme. Am avut privilegiul de a face parte din echipa care a început lucrul la prima lege a obligațiunilor ipotecare. A fost un proces anevoios, ce a durat 15 ani până la materializare și mă bucur că România intră astăzi pe harta țărilor care au o piață activă a obligațiunilor ipotecare, instrumente moderne de finanțare care vor contribui la dezvoltarea instituțiilor financiare din România și a pieței de capital”, spunea Sergiu Oprescu, președintele executiv al Alpha Bank România, la listarea obligațiunilor pe bursa din Luxemburg.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: