Școală pentru chefii de mâine

Școală pentru chefii de mâine

Alegerile pe care le facem în viață ne definesc și își pun amprenta pe ceea ce lăsăm în urma noastră. Cristina van der Schaaf a fondat o școală de artă culinară, Horeca School, pentru a lăsa în urmă un mod de educație, o formă de pasiune și de creativitate.  Cum v-a venit ideea acestui proiect? Am ales să las o

Simplitate de 3 stele Michelin

Simplitate de 3 stele Michelin

La recomandarea Nespresso, Chef Shuzo Kishida ne-a primit în restaurantul său din Tokyo, Quintessence, deținător a 3 stele Michelin, în timpul pregătirilor pentru cină. Era după-amiază, iar în restaurant se făceau toate pregătirile pentru cină. Chelnerii aranjau mesele, cu o atenție obsesivă la detalii: de la așezarea farfuriilor și a tacâmurilor la centimetru, până la scaune și poziția lor față

Ghidul care schimbă jocul în restaurantele românești

Ghidul care schimbă jocul în restaurantele românești

România intră pe harta “haute cuisine” a lumii, odată cu lansarea ghidului culinar francez Gault & Millau pe piața locală. Restaurantele care se disting atât prin calitatea preparatelor, cât și prin atmosferă vor fi puse în lumină prin evaluarea după un set de criterii valabil în 20 de țări. Cel care și-a asumat rolul de ambasador al gastronomiei românești, inițiind acest

Manifest pentru fine dining

Manifest pentru fine dining

Promovăm de multă vreme restaurante pline de rafinament și Chefi remarcabili, care demonstrează că bucătăria gourmet poate exista și în România. Lansăm acum Biz Best Chefs, un manifest pentru fine dining și gastronomia ca artă, realizat în parteneriat cu Nespresso.  Chefii adevărați experimentează noi și noi combinații, caută inspirație și inspiră la rândul lor, respiră pasiune pentru meseria pe care

Chef pentru o zi

Chef pentru o zi

Selgros Cash & Carry lansează competiția națională „Chef pentru o zi”. Concursul oferă șansa de a conduce, pentru o zi, bucătăria unui restaurant într-unul dintre cele 16 orașe în care Selgros deține magazine (lista orașelor și a magazinelor e aici). Competiția este destinată tuturor pasionaților de gătit cu bunătățuri care vor să afle mai mult despre lumea profesioniștilor din bucătărie

Gastronomia, ca un sport extrem

Gastronomia, ca un sport extrem

L-am întâlnit pe chef Samuel le Torriellec după ce echipa Biz s-a întors de la Paris, așa că discuția noastră a pornit de la Biz Franța și Tour d’Argent, restaurantul cu stele Michelin unde și-a făcut ucenicia. Dincolo de lecțiile învățate în cel mai vechi restaurant din Franța, am discutat despre adrenalina din bucătărie și despre sporturile extreme, dar și

La vie en rose între nori

La vie en rose între nori

Franța este un bastion al gastronomiei mondiale, un model de rafinament și gust excepțional. La Paris nu puteam să nu vizităm unul dintre cei mai importanți ambasadori ai francității, Air France. Acesta susține simbolurile Hexagonului creând adevărate opere culinare, pe care le oferă la bordul aeronavelor.  Întoarcerea de la Paris, după săptămâna petrecută aici pentru a realiza primul număr din

Yellow.Menu: peste 10.000 de comenzi si 2 chefi noi

Yellow.Menu: peste 10.000 de comenzi si 2 chefi noi

Serviciul de food delivery Yellow.Menu a depasit pragul de 10.000 de comenzi, in mai putin de cinci luni de la lansare. In total, peste 2.500 de clienti au beneficiat de conceptul revolutionar al pranzului de cinci stele la birou. In proportie de 70%, comenzile au provenit din aplicatiile de mobil, acest lucru reflectand stilul de viata dinamic al clientului Yellow.Menu.

Un maramuresean cu chef de bucatareala

Un maramuresean cu chef de bucatareala

Se poate manca la Bucuresti mai bine ca la Paris si intr-o “cantina” mai bine ca intr-un restaurant fin? Un maramuresean scolit la Paris in ale gastronomiei ne-a dovedit ca da. Cand vorbeste despre Maramures, lui Nicolai Tand i se lumineaza fata. Arata pe telefon fotografiile casei din Rozavlea si descrie un peisaj in care copiii alearga in curtea ce

De la exotic la original, de la “Joseph”la Hadad

De la exotic la original, de la “Joseph”la Hadad

Sashimi de somon, calcan oceanic, supa exotica – sunt doar cateva din preparatele cu care chef Joseph Hadad isi incanta acum oaspetii. Dupa 30 de ani de cariera, din care 16 petrecuti in Romania, chef-ul de origine israeliana are propriul restaurant. Cum era de asteptat (si de dorit), Joseph poarta amprenta chef-ului sau. Foloseste ingrediente mediteraneene, dar poarta in stilul