Manifest pentru fine dining

Manifest pentru fine dining

Promovăm de multă vreme restaurante pline de rafinament și Chefi remarcabili, care demonstrează că bucătăria gourmet poate exista și în România. Lansăm acum Biz Best Chefs, un manifest pentru fine dining și gastronomia ca artă, realizat în parteneriat cu Nespresso.  Chefii adevărați experimentează noi și noi combinații, caută inspirație și inspiră la rândul lor, respiră pasiune pentru meseria pe care

Bucătar din plăcere

Bucătar din plăcere

Sub sloganul “Facem spectacol în bucătărie“, caravana Lidl „Bucătar din plăcere” va organiza în orașe din toată țară o serie de evenimente interactive. Prin intermediul acestora, spectatorii vor putea experimenta moduri inedite prin care gătitul poate fi îmbinat cu alte pasiuni iar simpla preparare a unei rețete să se transforme într-un real spectacol. Caravana va desfășura prima sa ediție la

Gastronomia, ca un sport extrem

Gastronomia, ca un sport extrem

L-am întâlnit pe chef Samuel le Torriellec după ce echipa Biz s-a întors de la Paris, așa că discuția noastră a pornit de la Biz Franța și Tour d’Argent, restaurantul cu stele Michelin unde și-a făcut ucenicia. Dincolo de lecțiile învățate în cel mai vechi restaurant din Franța, am discutat despre adrenalina din bucătărie și despre sporturile extreme, dar și

La vie en rose între nori

La vie en rose între nori

Franța este un bastion al gastronomiei mondiale, un model de rafinament și gust excepțional. La Paris nu puteam să nu vizităm unul dintre cei mai importanți ambasadori ai francității, Air France. Acesta susține simbolurile Hexagonului creând adevărate opere culinare, pe care le oferă la bordul aeronavelor.  Întoarcerea de la Paris, după săptămâna petrecută aici pentru a realiza primul număr din

Casa albă a simțurilor

Casa albă a simțurilor

Petra Pădure, fondatoarea Maison Blanche – atelier gastronomique, ne invită într-o călătorie senzorială într-o bucătărie princiară de avangardă. O călătorie bazată pe alăturarea dintre vechi și nou în care să descoperim gusturi românești princiare într-o prezentare modernă. De ce un atelier de gastronomie? Voi începe prin a spune că acest proiect este unul de suflet pe care l-am conceput cu