Companii Finanțe

FintechOS primește o investiție de 12,7 milioane euro

12 dec. 2019 2 min

FintechOS primește o investiție de 12,7 milioane euro

Reading Time: 2 minute

Tehnologia financiară automaizată, FintechOS, primește o investiție Series A în valoare de 12,7 milioane euro în vederea extinderii operațiunilor pe piața europeană, în Asia de Sud-Est și în SUA.

Compania plănuiește să investească în continuare în dezvoltarea de aplicații, servicii și soluții financiare accesibile instant, pentru a facilita accesul la servicii cu valoare adăugată și personalizate pe multiple canale.

În loc de săptămâni, luni sau chiar ani, tehnologia FintechOS permite băncilor și companiilor de asigurări să lanseze rapid produse și servicii hiper-personalizate, complet digitale iar implementarea acesteia se poate realiza ca Software-as-a-Service. Compania ajută clienții în procesul de migrare către cloud, dar și local (on-premises), platforma completând tehnologiile din infrastructura deja existentă.

“Tehnologia FintechOS este transformațională prin capacitatea sa de a oferi o adevărată automatizare digitală pentru toate serviciile și produsele pe care le oferă băncile și companiile de asigurări. Această nouă tehnologie nu este costisitoare și, în același timp, este foarte adaptabilă, contribuind la obținerea unor economii masive, la scăderea costurilor și oferind totodată stimulatori de creștere pentru instituțiile financiare”, a declarat Adam Niewinski, General Partner, OTB Ventures.

FintechOS dispune de date din mai bine de 150 de surse integrate – rețele sociale, informații contextuale, sisteme în cloud și soluții enterprise – precum și de 20 de procese financiare automatizate, bazate pe inteligență artificială, precum KYC, Customer 360, prețuri sau analiză de risc.

Totodată, FintechOS pune la dispoziția clienților un marketplace cuprinzând peste 50 de aplicații open source care facilitează utilizarea tehnologiei în procesele de onboarding a clienților noi, de creditare, economisire, asigurări sau pensii.

De asemenea, parteneriatele cu companii ca Microsoft, EY, Deloitte, Publicis Sapient sau CapGemini permit intrarea și adopția mai rapidă a tehnologiei FintechOS pe numeroase piețe.

Runda de finanțare a fost condusă de Digital East Fund din partea Earlybird Venture Capital și OTB Ventures, cu participarea actualilor investitori GapMinder și Launchub Ventures.

FintechOS a fost fondată în 2017 de către Teodor Blidăruș și Sergiu Neguț și se adresează clienților din peste 20 de țări, de pe trei continente iar în 2019 a înregistrat o creștere a veniturilor recurente cu 450%.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: