Stiri Business Companii Tech

FintechOS raportează venituri în creștere, de peste 20 de milioane de dolari

31 mart. 2022 2 min

FintechOS raportează venituri în creștere, de peste 20 de milioane de dolari

Reading Time: 2 minute

FintechOS, furnizor de tehnologie pentru companii care oferă servicii financiare, raportează venituri de peste 20 de milioane de dolari înregistrate până la finalul primului trimestru al acestui an, principalele motoare de creștere fiind migrarea afacerilor către un nou tip de economie, preponderent digital, dar și consolidarea reputației FintechOS de lider în domeniul tehnologiei financiare în Europa Centrală și de Est.

Peste 500 de angajați

  • Numărul angajaților a crescut cu 110%, în special la nivel de top management și va depăși 500 până la finalul acestui an, FintechOS atrăgând în echipă experți cu experiență globală în consultanță, bănci, asigurări, tehnologie, securitatea datelor, UX și marketing
  • Piețele pe care se concentrează FintechOS în prezent sunt România, Marea Britanie, SUA, Europa de Vest și de Est
  • România rămâne un nucleu de business important, FintechOS lucrând pentru majoritatea furnizorilor de servicii financiare din țară: bănci, companii de asigurări, retaileri.

Evoluția rapidă a tehnologiei și migrarea afacerilor către un nou tip de economie, preponderent digital, a făcut loc unui nou model de business, bazat pe conceptul de Embedded Finance (servicii financiare încorporate). Granițele dintre furnizori, industrii și tehnologii s-au estompat, astfel instituțiile financiare care operau în sistem închis sunt nevoite să se deschidă și să se adapteze rapid la noua realitate. Tehnologia FintechOS este nativ construită pentru noile nevoi din industria financiară, iar performanțele noastre într-un context economic atât de dinamic arată că gradul nostru de implicare este maxim. Vom continua să investim și să inovăm cu aceeași viteză și în 2022”, spune Teodor Blidăruș, Co-Fondator și CEO al FintechOS.

Investiții în dezvoltare

Anul trecut, FintechOS a investit aproximativ 15 milioane de dolari în dezvoltarea noii generații a platformei sale,  pentru a răspunde mai rapid și customizat acestor nevoi din industrie. Noua platformă FintechOS combină elemente de business și digitale într-o abordare no-code/low-code, susținută de o arhitectură nativă în cloud, optimizată pentru servicii personalizate bazate pe date.

Printre obiectivele FintechOS în 2022 se numără extinderea către serviciile financiare emergente, dublarea veniturilor și atragerea unei noi runde de finanțare (Serie C).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: