Companii Lifestyle

FIVE’S – de la eveniment la experiență

21 iul. 2017 3 min

FIVE’S – de la eveniment la experiență

Reading Time: 3 minute

lavinia popescu fives 1 e1500635420954Tehnologia oferă astăzi instrumentele necesare pentru a genera la orice eveniment experiențe unice, în care participanții sunt direct implicați și pot interacționa cu lumea creată special pentru ei. Sunt soluții de ultimă oră oferite și în România de FIVE’S.

Telefoanele mobile, jocurile de calculator, gadgeturile considerate odată extravagan­te au progresat exponențial acum.

Deși se vorbea și în 2016 de realitatea virtuală sau augmentată ca tendință, în 2017 putem spune că s-au înregistrat o serie de progrese care vor accelera posibil și mai mult evoluția industriei de evenimente.

Cu ajutorul noilor tehnologii putem implica participanții la eveniment ca niciodată până acum, prin imersarea lor în lumi și experiențe pe care altfel nu le-ar putea vizita. Indiferent dacă este vorba despre un videoclip 360 de grade, o experiență de rea­litate virtuală, incursiune prin intermediul realității augmentate sau pur și simplu un conținut interactiv, acestea sunt tot mai mult în creștere.

În doar câțiva ani, aceste noi formate de conținut video au revoluționat lumea comunicării și marketingului.

Lavinia Popescu, director comercial la FIVE’S, propune câteva soluții utilizate în cadrul evenimentelor pentru a genera experiențe în rândul participanților.

fives 1Interactive wall – presupune dezvoltarea unei aplicații perso­nalizate de rame interactive și de senzori multi-touch, astfel încât, a­tunci când atingi un element de pe ecran, să generezi automat un comportament predefinit. De exemplu, elementul poate să reacționeze într‑un anume fel, să se învârtă, să dispară, să aibă o anumită mimică – dacă vorbim despre un personaj.

Aceste soluții pot fi utilizate în prezentări, lansări de produse, dar nu numai. De exemplu, în loc să afișăm informațiile într-un format static, o animație infografică va ajuta clientul să își expună datele într-un mod mult mai interactiv. Participanții pot fi implicați astfel prin simpla mutare, de­rulare a informațiilor, stimulându-i să descopere personal ce înseamnă respectivele date.

fives 2Interactive floor – vorbim despre an­trenarea unuia sau a mai multor parti­cipanți în același timp, în funcție de nevoile clientului.

Funcționalitatea are la bază utilizarea unor senzori speciali, dezvoltarea unei aplicații care să genereze mai multe puncte de interacțiune.

Ne putem imagina un „piano ground” pe care participanții să poată cânta diferite note și în final o melodie împreună.

Acest tip de funcționalități sunt utilizate în special la petrecerile de companie.

fives 3Augmented interactive video – reali­tatea augmentată presupune integrarea infor­mațiilor digitale cu mediul utilizatorului în timp real. Spre deosebire de realitatea virtuală, care creează un mediu complet artificial, rea­litatea augmentată folosește mediul existent și suprapune informații noi. Această soluție presupune activarea publicului astfel încât să stimulăm interacțiunea și participanții să devină parte din aceasta. Cu ajutorul aplicației customizate, animațiilor 2D, videowall-ului și al unei camere live, parti­cipanții pot observa privind pe ecran prezența unor personaje ce­lebre, de exemplu, alături de ele. Pot fi personaje celebre din filme, animale, un artist renumit sau chiar mascota companiei. Ulterior utilizatorul își poate trimite direct pozele pe e‑mail sau pe pagina personală de Facebook cu „personajul” alături.

fives 4 pseudoholograma e1500635645921Pseudoholograma – reprezintă o pro­iecție pe o suprafață transparentă încli­nată combinată cu un senzor multi-touch (radar touch). Aceasta poate genera impresia audienței că omul manevrează obiecte 3D în aer, ca pe niște holograme. Funcționalitatea presupune și un scenariu bine scris din partea clientului. Personajul din pseudo-hologramă poate avea de exemplu comportamente preînregistrate, care să se activeze prin intermediul senzorilor de prezență.

FIVE’S gestionează peste 500 de evenimente pe an. De la spectacole de teatru și de operă la concerte în aer liber și evenimente corporate. FIVE’S este o companie de producție tehnică de evenimente ce oferă soluții și servicii integrate și inovative: consultanță tehnică, design tehnic. Compania pune la dispoziția clienților săi echipamente profesionale de scenotehnică, sunet, lumini, video și efecte speciale.

www.fives.ro, office@fives.ro

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: