Finanțe Stiri

Fonduri suplimentare de 7,5 mil. euro pentru IMM-urile agricole

19 iul. 2021 2 min

Fonduri suplimentare de 7,5 mil. euro pentru IMM-urile agricole

Reading Time: 2 minute

Fermierii mici și mijlocii din România vor beneficia de acces îmbunătățit la finanțare datorită noilor fonduri acordate prin intermediul Agricover Credit IFN de către Banca Europeană de Investiții (BEI), pe baza acordului formalizat în 2020 pentru suma totală a împrumutului de 15 milioane de euro, aprobată inițial.

Fondurile sunt puse la dispoziția Agricover Credit IFN, în plus față de prima tranșă de 7,5 milioane de euro accesată deja în 2020. Finanțarea BEI este garantată de Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS).

„Deblocarea investițiilor în sectorul agricol este crucială pentru a permite agroindustriei să crească, să valorifice noi oportunități de afaceri și să creeze locuri de muncă. Banca Europeană de Investiții este încântată să consolideze cooperarea cu partenerul nostru românesc specializat și dedicat finanțării fermierilor, Agricover Credit IFN, prin noua finanțare de 7,5 milioane EUR convenită astăzi la București. ”

Christian Kettel-Thomsen, Vicepreședintele BEI

Agricover Credit IFN finanțează sectorul agricol colaborând cu mai mult de 15% dintre fermierii profesioniști din România. Agricover Credit IFN este o filială a Agricover Holding S.A., care oferă servicii financiare personalizate fermierilor printr-un model de afaceri integrat axat pe acoperirea nevoilor esențiale de afaceri ale fermierilor.

„Această a doua tranșă de finanțare din partea BEI consolidează poziția Agricover Credit IFN de partener strategic pentru fermierii români, oferind sprijin financiar specializat pentru toate nevoile lor de dezvoltare. Pe lângă finanțarea fermierilor mari, susținem fermierii mici și mijlocii care au nevoie de ajutor financiar pentru a-și dezvolta activitățile agricole într-un mod durabil. Mulțumim BEI pentru încrederea în marele potențial al agro-business-ului românesc și pentru susținerea modelului nostru operațional de succes.”

Robert Rekkers, CEO Agricover Credit IFN

Banca Europeană de Investiții (BEI) oferă finanțare pe termen lung pentru investiții solide, pentru a contribui la atingerea obiectivelor politicii UE.

Agricover Holding deține trei entități: Agricover – specializată în distribuția de tehnologii agricole, Agricover Credit IFN – instituția financiară nebancară specializată în finanțarea fermierilor și Agricover Technology – prin care Grupul intenționează, începând cu 2022, să ofere fermierilor acces la cele mai noi inovații în agricultura mondială și, practic, să le faciliteze acestora o transformare a modului în care își desfășoară activitatea prin intermediul accesării tehnologiilor digitale.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: