BizRemote by certSIGN CSR

Fundația Orange susține “Fondul pentru Vârstnici” cu 32.000 de euro

15/04/2020 2 min read

Fundația Orange susține “Fondul pentru Vârstnici” cu 32.000 de euro

Reading Time: 2 minute

Aproximativ 400 de seniori  din 7 comunități rurale și urbane, vor beneficia în aproprierea Paștelui de alimente, produse de igienă și servicii de îngrijire la domiciliu, prin intermediul donației de 32.000 de euro făcută de Fundația Orange către „Fondul pentru Vârstnici”.

Bătrânii au cea mai scăzută rată de accesare a internetului și experiență în utilizarea tehnologiei în general, ceea ce le face dificilă  posibilitatea de a face cumpărături online. De la produse de strictă necesitate până la sprijin emoțional, vârstnicii au nevoie de ajutorul celor din jur pentru a trece cu bine peste situația actuală.

„Fondul pentru Vârstnici” este un fond de urgență creat de Fundația Regală Margareta a României, în beneficiul  persoanelor în vârstă care nu mai au pe nimeni și sunt afectate de singurătate, imobilitate fizică sau de sărăcie, în contextul izolării sociale determinate de noul coronavirus.

„În România, sunt aproape 4 milioane de vârstnici. Mulți dintre ei își trăiesc bătrânețea ca pe o boală, în singurătate și peste toate acestea, acum sunt și cei mai vulnerabili în fața infectării cu noul tip de coronavirus. Avem grijă de ei acum când au cea mai mare nevoie de noi. Stăm acasă, dar nu stăm deoparte”, a declarat Dana Deac, Președinte Fundaţia Orange.

Donația a fost realizată cu sprijinul unei finanțări primite din partea Fundației Grupului Orange. În contexul pandemiei de COVID-19, Fundația Grupului Orange a decis alocarea sumei de 8 milioane de euro în sprijinul ONG-urilor locale care au demarat inițiative în domeniul sănătății și al prevenției menite a limita infectarea populației cu noul coronavirus.

Mai mult, în cadrul a 52 de centre Solidarity FabLab, finanțate de către fundație în 7 țări, vor fi produse aproximativ 200.000 de viziere pentru protecția cadrelor medicale din numeroase spitale locale.

Fundația Orange România se implică implicată în lupta împotriva COVID-19 și prin dotarea spitalelor și continuitatea procesului educațional. Organizați a donat deja 400.000 de euro către Crucea Roșie Română pentru achiziția de echipamente de ventilație mecanică.

De aseenea, prin intermediul platformei Digitaliada, Fundația Orange susține continuitatea procesului educațional și comunicarea dintre profesori, elevi și părinți, care au acces permanent gratuit la resurse și o secțiune interactivă de Învățare și testare online.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă