Stiri

Gala Societății Civile va avea loc în 30 septembrie

23 sept. 2021 3 min

Gala Societății Civile va avea loc în 30 septembrie

Reading Time: 3 minute

Competiția anuală Gala Societății Civile va avea loc pe data de 30 septembrie 2021. La eveniment vor fi anunțați câștigătorii premiilor I ai competitiei anuale Gala Societatii Civile (GSC), editia a XIX-a. Gala va fi prezentată în emisiunea Evening Glory cu Răzvan Exarhu la Rock FM de la ora 19. Aici vor fi dezbătute și subiecte de interes din proiectele inscrise in competitie, din mai multe domenii precum: sanatate, servicii sociale, comportament civic si participare publica, mediu, educatie si digitalizare, alaturi de patru membri ai juriului:

Cu o experienta de peste 30 de ani, doctorul Mihai Craiu este pediatru, specializat in boli respiratorii la copil,  presedinte al sectiei de Pneumologie Pediatrica in cadrul Societatii Romane de Pneumologie. Este membru al Senatului Universitatii de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti, iar proiectul sau educational, „Spitalul Virtual pentru Copii”, a strans peste 220.000 de urmaritori, obtinand mai multe premii internationale. In cadrul Galei Societatii Civile, editia a XIX-a, doctorul Mihai Craiu a jurizat cele 24 de proiecte inscrise la sectiunea “Sanatate”.

Cu o experienta de peste 10 ani in televiziune, Paul Angelescu este unul dintre realizatorii emisiunii „Romania, te iubesc!”. A facut parte din echipa Stirilor PRO TV, nominalizata la Premiile International Emmy pentru pachetul „Romania sub zapada”. Este co-autorul volumelor „Romania, te iubesc!” si „Ne facem bine”, iar de-a lungul timpului a realizat reportaje speciale din Nepal, Atena si Istanbul. Paul a jurizat cele 14 proiecte din sectiunea ”Servicii de asistenta sociala” la editia a XIX-a a Galei Societatii Civile. 

Smaranda Witec este prodecan al Facultatii de Sociologie si Asistenta Sociala, Universitatea din Bucuresti, lector doctor in sociologie si presedinte al Structurii Teritoriale Bucuresti a Colegiului National al Asistentilor Sociali din Romania. Specializata in servicii sociale, protectia copilului, asistenta refugiatilor, delincventa si formarea profesionistilor in asistenta sociala si din domeniile conexe, Smaranda Witec a facut parte din juriul editiei actuale a Galei Societatii Civile, evaluand proiectele inscrise in sectiunea “Servicii de asistenta sociala”.

Vlad Tausance este manager de dezvoltare in cadrul Fundatiei Friends For Friends. In ultimii 10 ani a dezvoltat proiecte de comunicare si marketing pentru sectorul non-profit si zona antreprenoriala. A coordonat in calitate de director artistic dosarul orasului Baia Mare pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii. Pentru a XIX-a editie a Galei Societatii Civile, Vlad a jurizat sectiunea “Premiul Special pentru INOVATIE”.

Ashoka Romania se alatura Galei Societatii Civile. In urma unui parteneriat incheiat intre Ashoka – cea mai mare organizatie globala de promovare si sustinere a antreprenoriatului social si inovatiei sociale – si Gala Societatii Civile, va fi oferit in acest an Premiul pentru Impact Social unei organizatii participante din cadrul competitiei GSC, editia a XIX-a. 

Prin biroul din Romania, Ashoka isi propune sa contribuie la crearea unei societati in care fiecare persoana este un creator de schimbare, capabil sa ia actiune in mod creativ pentru a rezolva probleme sociale. De aceea Premiul pentru Impact Social va merge catre organizatia cea mai apropiata de aceste valori, luand in considerare relevanta, obiectivele atinse, durabilitatea si nivelul de schimbare sociala al proiectelor organizatiilor participante, dar si din punct de vedere al celui mai accelerat mod de a produce schimbari sistemice sustenabile.

Toate detaliile despre emisiunea Evening Glory cu Razvan Exarhu. Gala Societatii Civile 2021 se regasesc in evenimentul dedicat de pe pagina de Facebook

In perioada 8 aprilie – 27 mai, in competitia Galei Societatii Civile 2021, editia a XIX-a, au fost inscrise 205 initiative: 162 de proiecte, 12 programe si 31 campanii de comunicare. Acestea au fost evaluate, in perioada 22 iunie – 3 august 2021, de catre 52 de specialisti in implementarea si evaluarea proiectelor, cercetatori, sociologi, jurnalisti, lideri si formatori de opinie ai societatii civile si ai sectorului non-profit si reprezentanti ai sectorului privat.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: