Marketing

GMP Advertising s-a afiliat retelei JvM

17 feb. 2014 3 min

GMP Advertising s-a afiliat retelei JvM

Reading Time: 3 minute

Incepand cu februarie 2014, GMP Advertising este “Partener Jung von Matt” in Romania si reprezinta interesele retelei pe piata romaneasca. Intr-un interviu acordat Biz, Felix Tataru, presedintele si fondatorul grupului GMP, vorbeste despre etapele care au condus la acest parteneriat si planurile pentru perioada urmatoare.

Jung von Matt (JvM) este cea mai premiata retea independenta de comunicare din Europa si una din primele trei retele independente la nivel mondial.

Anuntarea parteneriatului a fost facuta in prezenta lui Dominik Fassl, Managing Director, Jung von Matt, care a declarat in numele companiei: “Suntem foarte fericiti sa ne marim familia cu o agentie atat de creativa si de premiata. Credem in spiritul antreprenorial si suntem bucurosi sa impartasim din experienta noastra colegilor din GMP Advertising. Pretuim aceleasi lucruri si colaborarea noastra de-a lungul timpului ne-a aratat ca suntem o echipa minunata”.

Ce v-a determinat sa va afiliati retelei Jung von Matt?
In trecut am avut ocazia sa cunosc cateva retele care incercau sa se dezvolte in Romania. Si am invatat ca e important sa te potrivesti cu cel cu care vrei sa intri intr-un parteneriat.

Jung von Matt este o retea independenta, antreprenoriala, pasionata de creativitate in primul rand si mai putin de presiunea cifrelor venita de la performanta pe bursa cum se intimpla in majoritatea cazurilor.

Deja ne cunoastem de cativa ani de cand Jean Remmy von Matt ne-a vizitat in 2010. In acesti ani am experimentat relatia noastra, desi la inceput am fost sceptic. Noi latini, ei germani. Dar am lucrat cu succes pe un cont venit pe retea, Baumax, am avut deja o colega care a fost la un schimb de experienta la sediul central din  Hamburg, au venit oameni de la JvM in Romania si am lucrat proiecte comune. Asa ca putem spune ca ne cunoastem si ca am luat decizia in cunostinta de cauza. Reciproc.

Ce prespune, concret, afilierea la Jung von Matt?
Pentru noi, cel mai important lucru este ca avem acces la cel mai inalt standard in industria noastra.

Jung von Matt este una  dintre cele mai creative agentii din lume, lucru confirmat atat la Cannes Lions care da reperul global in industrie, dar si la Effie Awards, Jung von Matt fiind cea mai premiata agentie germana la Effie. Accesul la instrumentele si procesele pe care ei le folosesc este cel mai important lucru pentru noi.

GMP Advertising reprezinta reteaua Jung von Matt in Romania. Prin aceasta reprezentare, GMP va asigura clientilor sai un standard ridicat, la nivelul retelei, pentru serviciile pe care le presteaza. Deja o facem in cele mai multe dintre cazuri, dar mai avem de invatat si de lucrat la dezvolarea noastra.

Pentru asta, reteaua pune la dispozitia GMP acces la sursele de inspiratie si know how specifice culturii Jung von Matt.

Astfel, clientii nostri, locali sau care vor veni prin intermediul retelei, vor beneficia de cele mai bune instrumente de comunicare pe care le foloseste una dintre cele mai bune agentii din lume.

Care sunt etapele urmatoare ale parteneriatului?
In functie de cum se va dezvolta relatia, dar si contextul economic care poate influenta deciziile partenerilor, ambele parti au optiunea de a vinde respectiv cumpara, o parte minoritara din GMP.

Ce se schimba in structura grupului GMP odata cu aceasta afiliere?
In acest moment nu se schimba structura actionariatului GMP Advertising. In functie de evolutia relatiei, pasul urmator, firesc, este ca Jung von Matt sa intre in actionariatul GMP, asa cum a facut-o deja cu agentii independente din Cehia (Kaspen) si Polonia (180).

Extra info
Jung von Matt a fost fondata in Hamburg in 1991. In prezent, corporatia, nelistata la bursa, detine filiale in Germania, Austria, Elvetia, Suedia, Cehia, Slovacia si China. Printre clientii Jung von Matt se numara: Axel Springer, Bosch, Mercedes-Benz, Sixt, Unilever, German Post si RWE. In materie de premii de creativitate si eficienta, Jung von Matt este cea mai de succes agentie din ultimii 21 de ani, din Europa vorbitoare de limba germana.

Jung von Matt este o retea in totalitate independenta si se mandreste cu acest fapt.

Printre brandurile pentru care lucreaza GMP Advertising se numara nume precum: Timisoreana, Petrom, Romtelecom, Arctic, Baumax, Ciucas, Mondelez sau Volkswagen.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: