Tech

Google a lansat Pixel 2 și Pixel 2 XL – Galerie foto

4 oct. 2017 2 min

Google a lansat Pixel 2 și Pixel 2 XL – Galerie foto

Reading Time: 2 minute

Aproape toate informațiile „pe surse” despre noul smartphone lansat de Google s-au adeverit: Google Pixel 2 și Google Pixel 2 XL prezintă un design mai rafinat față de generația precedentă și au renunțat la mufa jack pentru căști.

Google nu a insistat prea mult pe partea de design (multe comentarii pe internet criticau marginile cam groase ale ecranului), ci a pus accentul pe integrarea unor noi programe și aplicații unice pentru noile sale smartphone-uri și pe noua cameră, mult mai performantă ca cea a generației precedente, care fusese declarată cea mai bună cameră de pe un smartphone. Carcasa unybody e făcută din aluminiu, butonul de Power e colorat la XL pentru a se distinge mai bine de cel de volum. Google Pixel 2 vine cu un ecran de 5 inci, Pixel 2 XL are ecranul de 6 inci, ambele cu funcția Always-On, care arată ora, notificările și alte informații chiar și când ecranul e stins.

Google Pixel 2 XL are ecranul cu rezoluție QHD, P-OLED cu format 18:9, în timp ce Pixel 2 are ecran OLED Full HD. Ambele vin cu Android 8.0 Oreo curat. Interesant e că, în afara diferențelor legate de ecran, specificațiile tehnice sunt similare pentru ambele modele.

Camera foto de 12,2 megapixeli cu f/1.8, Autofocus cu laser și sistem dual-pixel a luat scorul de 98 pe DXOMark, cel mai mare dat vreodată, deși nu este duală. Stabilizarea optică și electronică pot fi folosite simultan în timpul realizării înregistrărilor video, care se face la 1080p la 30, 60 sau 120 fps. Camera frontală are 8 megapixeli. Ambele includ modul Portret, care face focus pe subiect și blurează ușor fundalul.

Generația a doua Google Pixel va fi prima dotată cu noul sistem Google Lens, care recunoaște obiecte în imagini – de exemplu, o adresă de email scrisă pe un afiș fotografiat va fi transformată automat în adresă de email în telefon, ca să poate fi adăugată în Gmail sau în altă aplicație. Pentru început, Lens recunoaște cărți, afișe de film, cărți de vizită, opere de artă și clădiri sau monumente. Este primul pas către recunoașterea imediată a oricărui obiect captat de camera smartphone-ului, urmată de diverse acțiuni – sugestii privind locul sau site-ul de unde se poate cumpăra acel obiect, imagini cu obiecte similare sau înrudite, detalii despre obiectul respectiv etc.

Cu funcția Now Playing, Pixel 2 și Pixel 2 XL ascultă permanent muzica de fundal și pot identifica oricând melodia și afișa detaliile pe ecran, fără a trimite informații către Google, ci folosind o bază de date instalată pe telefon.

Google Pixel 2 pornește de la 649 de dolari pentru varianta cu 64GB, în timp ce Pixel 2 XL pornește de la 849 de dolari. Variantele de 128GB sunt mai scumpe cu 100 de dolari.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: