Finanțe

Groupama Asigurări, prime brute subscrise de 462 mil. lei

5 sept. 2017 2 min

Groupama Asigurări, prime brute subscrise de 462 mil. lei

Reading Time: 2 minute

Groupama Asigurări a înregistrat în primul semestru al acestui an prime brute subscrise de 462 milioane lei.

Valoarea primelor brute subscrise de Groupama Asigurări a crescut cu peste 5% (rezultat statutar venituri; diferenţa versus rezultatele comunicate la nivel de Grup este un efect contabil datorat exerciţiului fast-close folosit ȋn raportarea IFRS) în primul semestru al anului 2017 față de aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la 462 milioane lei, anunță compania, într-un comunicat de presă.

„Rezultatele înregistrate în prima jumătate a anului confirmă faptul că strategia noastră funcţionează şi că suntem pe drumul cel bun ȋn ceea ce priveşte câştigarea preferinţei românilor prin livrarea de produse şi servicii de calitate la un preţ corect, datorită angajamentului crescut al tuturor colegilor noştri”, a declarat François Coste, Director General al Groupama Asigurări.

“Vom continua să le oferim continuitate clienţilor noştri, persoane fizice sau companii, ȋntr-un mod simplu, predictibil şi flexibil, rămânând ȋn acelaşi timp fideli valorilor noastre – responsabilitate, solidaritate, proximitate și performanță”, a declarat François Coste, Director General al Groupama Asigurări.

În rezultatul obţinut de Groupama Asigurări ȋn prima jumătate a anului, asigurările Non-Viaţă au avut o contribuţie de 445 milioane lei, în creştere cu 5,3% faţă de anul trecut, în timp ce rezultatul tehnic net după comisionare s-a îmbunătăţit, fiind susținut în mare măsură de îmbunătățirea rezultatelor pe segmentele Sănătate, Accidente și Property (inclusiv Agro).

Per total, valoarea primelor brute subscrise în categoria Sănătate și Accidente a înregistrat o creștere semnificativă, de 87%, în contextul potenţialului ridicat al acestui segment de piață, precum şi datorită eforturilor susținute de dezvoltare a acestei linii de business. Zona de Property (inclusiv Agro) a avut o evoluție semnificativă față de aceeași perioadă a anului trecut, marcând o creştere de peste 8%, până la 100 milioane lei.

Pe segmentul Auto, polițele CASCO au înregistrat o creștere de 9%, până la 189 milioane RON, în timp ce RCA a scazut cu 11% pana la valoarea de 109 milioane lei. 

Linia de Alte asigurări Non-viață – Transport, Răspunderi civile și Travel a înregistrat o creștere de 9%.

Asigurările de Viață, în comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, au avut o evoluţie stabilă  în primul semestru al anului 2017, acesta fiind un punct de focus al companiei pentru perioada următoare.

Rămânem, de asemenea, asiguratorul cu cel mai mic număr de reclamaţii ȋnregistrate la ASF (conform datelor publicate lunar pe site-urile companiilor de asigurări), precum şi cel mai mare angajator din piaţă, convinşi fiind că angajamentul echipei noastre este determinant ȋn construirea unei relaţii pe termen lung cu clienţii nostri şi cu partenerii noştri, mai precizează Groupama, în comunicat.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: