Stiri Tech

HoloLens 2 a ajuns în sălile de operații, permițând colaborarea virtuală între chirurgi

11 feb. 2021 2 min

HoloLens 2 a ajuns în sălile de operații, permițând colaborarea virtuală între chirurgi

Reading Time: 2 minute

Chirurgi din 13 țări au realizat 13 intervenții chirurgicale ortopedice utilizând realitatea mixtă, în cadrul unui eveniment ce s-a derulat pe parcursul a 24 de ore.

Medicii au colaborat în mod virtual, utilizând ochelarii Microsoft HoloLens 2 și instrumentele Dynamics 365 Remote Assist, întreaga activitate fiind coordonată de profesorul Thomas Grégory, de la spitalul Avicenne AP-HP, din Franța.

Ochelarii wireless HoloLens utilizează realitatea mixtă și pot fi integrați cu aplicații și soluții care facilitează colaborarea, inovarea și productivitatea.

Un tur medical global virtual

Cele 13 intervenții chirurgicale, coordonate de profesorul Grégory și echipa sa, s-au desfășurat în 13 state: Franța, India, Emiratele Arabe Unite, Africa de Sud, Ucraina, Germania, Belgia, Maroc, Brazilia, Bolivia, Mexic, SUA și Regatul Unit.

HoloLens-operatie
Profesorul Thomas Grégory, coordonatorul celor 13 operații

Prin intermediul ochelarilor HoloLens 2 și al instrumentelor Dynamics 365 Remote Assist, chirurgii din fiecare țară au putut să:

  • asiste la diferite intervenții chirurgicale și să efectueze operații, prin intermediul hologramelor
  • partajeze imagini din sala de operație, în timp real, și să beneficieze de expertiza colegilor de la nivel global
  • înlesnească procesul de învățare de la distanță, cu scopul de a îmbunătăți actul medical

Cum schimbă tehnologia medicina modernă

Realitatea mixtă și cloud computing-ul pot aduce îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește rezultatele intervențiilor chirurgicale, facilitând schimbul de cunoștințe în timp real, între experții de la nivel global, cu scopul de a identifica soluțiile potrivite pentru fiecare pacient în parte.

Spre exemplu, cu ajutorul ochelarilor HoloLens 2, dezvoltați de Microsoft, imaginile cu afecțiunile pacienților pot fi proiectate sub formă de holograme, fapt care face posibilă analiza în detaliu a acestora, înainte de operație.

Totodată, în timpul intervențiilor, ochelarii HoloLens 2 pot fi utilizați pentru a proiecta sub formă de holograme materialele adiționale necesare, precum radiografiile.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: