Companii Tech

Impactul COVID-19: Amazon angajează 100.000 de persoane ca să facă față creșterii de comenzi online

17 mart. 2020 < 1 min

Impactul COVID-19: Amazon angajează 100.000 de persoane ca să facă față creșterii de comenzi online

Reading Time: < 1 minut

Amazon.com, gigantul global al comerțului online. anunță că a deschis 100.000 de posturi noi full și part-time în SUA, pentru centrele de fulfillment și rețeaua logistică, ca să facă față creșterii foarte mari de comenzi din această perioadă.

Într-o postare pe blogul companiei, Amazon anunță că va investi la nivel global peste 350 de milioane de dolari pentru a mări salariile cu 2 dolari pe oră în SUA, 2 lire pe oră în Marea Britanie și aproximativ 2 euro pe oră în mai multe țări din Uniunea Europeană în depozitele și centrele logistice ale companiei, dar și în zona de transport și livrări.

„Observăm o creștere semnificativă a cererii pentru serviciile noastre, ceea ce înseamnă că nevoile noastre în domeniul forței de muncă au atins un nivel fără precedent pentru această perioadă din an”, se arată în postarea companiei.

Potrivit anunțului, Amazon îi așteaptă mai ales pe angajații din hoteluri, restaurante și turism, care și-au pierdut chiar și temporar locul de muncă din cauza crizei provocate de COVID-19 să se alăture echipelor retailerului online.

Compania afirmă că se consultă permanent cu experții medicali și ia toate măsurile recomandate pentru a menține sănătatea în rândul angajaților, inclusiv prin promovarea distanțării sociale, spălare și dezinfectare frecventă la locul de muncă.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: