Marketing Stiri

Încă două mărci de legume românești, revitalizate de Lidl

23 iul. 2018 < 1 min

Încă două mărci de legume românești, revitalizate de Lidl

Reading Time: < 1 minut

După ce anul trecut a relansat Roșia de Buzău 1600 și ceapa roșie de Buzău, vara aceasta, retailerul Lidl, inițiatorul proiectului de revitalizare a soiurilor românești de legume ”Cultivat în România, specific românesc”, își extinde oferta cu ardeiul gras ARUM și ardeiul iute JOVIAL. 

Roșia Buzău1600 alături de ardeiul gras ARUM și ardeiul iute JOVIAL vor fi disponibile în magazinele Lidl din întreaga țară, de la sfârșitul lunii iulie, iar ceapa roșie de Buzău va intra în ofertă, la sfârșitul lunii august. Soiurile de legume au fost dezvoltate la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Legumicolă Buzău.

Inițiativa face parte din parteneriatul strategic ”Cultivat în România, specific românesc”, derulat împreună cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București și Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare Legumicolă din Buzău.

Roșia de Buzău1600 are un raport echilibrat de glucide și Vitamina C, dar și o cantitate mare de licopen și carotinoizi, substanțe benefice sănătății. Ardeiul JOVIAL, un soi de tip iute Cayenne, are o concentrație ridicată de capsaicină și este recunoscut pentru proprietățile sale benefice în reducerea durerii. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: