Management Stiri

Încrederea în lideri, în cădere liberă

18/01/2017 2 min read

Încrederea în lideri, în cădere liberă

Reading Time: 2 minute

Liderii se confruntă cu probleme de încredere peste tot în lume – arată Barometrul de încredere Edelman din 2017. Nivelurile de încredere în guvern sunt de 41%, scăzând față de anul trecut în 14 ţări. Liderii guvernamentali sunt persoanele cele mai puțin credibile, nivelul de încredere în aceștia, fiind de 29%. Nici liderii companiilor nu stau prea bine cu capitalul de încredere. Credibilitatea CEO-ului a scăzut cu 12 procente la nivel global, ajungând la un minim de 37%.

Companiile beneficiază de mai multă încredere decât cei care le conduc. Trei din patru respondenţi sunt de acord că o companie poate acţiona atât pentru a-şi creşte profitul, cât şi pentru a creşte condiţiile sociale şi economice în comunitatea unde operează. Mai mult, pentru cei care sunt indecişi dacă sistemul lucrează sau nu pentru ei, mediul de business prezintă cea mai mare încredere – 58% . Companiile reprezintă, totuși, o sursă de temeri, în același timp. O majoritate a populaţiei cercetate este îngrijorată în privinţa pierderii locurilor de muncă, din cauza impactului globalizării – 60%, a lipsei pregătirii necesare sau a abilităţilor – 60%, a imigranţilor dispuşi să lucreze pentru mai puţini bani – 58%, a delocalizărilor – 55% şi a automatizării – 54%.

„Liderii mediului de business trebuie să îşi asume problemele care contează pentru societate. Pănă acum, liderii din business au contribuit consistent la evidenţierea beneficiilor inovaţiei, însă au făcut prea puţin pentru a dezbate impactul acestor avansuri tehnologice asupra slujbelor oamenilor. Mediul de business trebuie să-şi plătească angajaţii corect, asigurându-le beneficii mai bune şi pregătire profesională”, declară Kathryn Beiser, preşedintele global al Edelman Corporate.

În același timp, liderii companiilor trebuie să își crească propriul capital de încredere. Când vine vorba despre informații referitoare la organizație, un simplu angajat se bucură de o credibilitate de 60%, în timp ce credibilitatea unui CEO este de 37%.

Barometrul de încredere Edelman 2017 este cea de-a şaptesprezecea cercetare a încrederii şi credibilităţii. Studiul a fost realizat de compania de cercetare Edelman Intelligence şi a constat într-un interviu online de 25 de minute, desfăşurat între 13 Octombrie şi 16 Noiembrie 2016, pe un eșantion de 33,000 de respondenţi.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă