Tech

Informații personale de la 500 de milioane de utilizatori de Facebook, postate pe pagini de hacking

6 apr. 2021 < 1 min

Informații personale de la 500 de milioane de utilizatori de Facebook, postate pe pagini de hacking

Reading Time: < 1 minut

Informațiile personale ale unui număr de aproximativ jumătate de miliard de utilizatori Facebook au fost postate pe un site web utilizat de hackeri. În unele cazuri, detaliile includ numele complet, locațiile, ziua de naștere, adresele de e-mail, și chiar numerele de telefon. Printre acestea, inclusiv un număr de telefon al lui Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook.

„Protecția datelor rămâne un subiect sensibil atât pentru oameni, cât și pentru organizații. De fapt, este cea mai îngrijorătoare problemă de securitate IT pentru mai mult de jumătate din organizații la nivel global (59%), potrivit cercetărilor realizate de Kaspersky. Anul trecut, fiecare a doua organizație (46%) a înregistrat scurgeri de date ca urmare a diferitelor incidente de securitate cibernetică”, spune Alexander Moiseev, Chief Business Officer la Kaspersky. „Pentru utilizatori, acest lucru înseamnă că trebuie să fie foarte vigilenți. Deși ne-am obișnuit să permitem ca diferite informații despre noi să fie publicate pe internet, trebuie totuși să controlăm ceea ce vrem cu adevărat să facem public și ce nu. De aceea, este important să înțelegem modul în care datele noastre pot fi utilizate dacă ajung pe mâinile greșite – pentru phishing, inginerie socială sau preluarea contului. Și, dacă se întâmplă acest lucru, este important să fim pregătiți și să folosim protecție dedicată pe dispozitivele noastre.”

Experții în securitate informatică atenționează că atacatorii ar putea folosi informațiile și pentru a-și asuma identitatea persoanei ale cărei date le-au obținut. Pentru a se menține în siguranță împotriva atacatorilor cibernetici, care ar putea exploata aceste date, utilizatorii de Facebook trebuie să ia măsuri de precauție suplimentare atunci când primesc e-mailuri care par ciudate – chiar dacă par să provină de la cineva în care au încredere.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: