Stiri Tech

Instagram va proteja tinerii de mesajele nesolicitate ale adulților

17 mart. 2021 < 1 min

Instagram va proteja tinerii de mesajele nesolicitate ale adulților

Reading Time: < 1 minut

Instagram impune o nouă opțiune prin care va proteja tinerii de mesajele pe care le pot primi, nesolicitat, din partea persoanelor adulte.

Astfel Instagram vrea să fie un spațiu mai sigur pentru cei tineri. Pentru aceasta în căsuța de mesaje cei tineri vor primi avertismente din partea aplicației, atunci când aceștia primesc mesaje din partea unor altor persoane care nu sunt în lista de prieteni și care ar putea avea un comportament nepotrivit.

Opțiunea nouă în instagram va da tinerilor posibilitatea de a raporta sau de a bloca adulții care le trimit mesaje. Aceasta opțiune le va aminti tinerilor să nu răspundă mesajelor de la necunoscuți și să fie atenți ”când împărtășesc poze, videouri sau informații cu cineva pe care nu-l cunosc”.

instagram

Notificările vor apărea atunci când sistemele automate de moderare de la Instagram vor detecta comportament nepotrivit din partea adulților. Adică mesaje nesolicitate trimise la un număr foarte mare de tineri.

Potrivit Instagram, această opțiune va fi implementată global în scurt timp.

Instagram dezvoltă și o soluție de inteligență artificială prin care să detecteze vârsta cuiva atunci când își face un cont nou. În momentul de față, aplicația cere ca utilizatorii săi să aibă mai mult de 13 ani, dar recunoaște că oricine poate trece o altă vârstă în procesul de înregistrare.

Tinerii care își fac conturi noi pe instagram vor fi încurajați să își facă profilele private.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: