Stiri

Internetul suveran din Rusia. Rețelele sociale obligate să își deschidă filiale locale

1 iul. 2021 < 1 min

Internetul suveran din Rusia. Rețelele sociale obligate să își deschidă filiale locale

Reading Time: < 1 minut

Rusia încearcă să crească controlul asupra rețelei sale de internet. După ce acum câțiva ani a realizat o soluție tehnică prin care să se poată deconecta de la internetul mondial, în caz de necesitate și după ce toate conexiunile la internet pot fi cenzurate de către stat, acum rețelele de socializare sunt obligate să își deschidă filiale locale.

Sub justificarea că atât timp cât furnizează servicii pe teritoriul Rusiei, companiile trebuie să fie înregistrate local, rețelele sociale trebuie să deschidă acum companii locale. Aceste companii vor putea fi urmărite în instanță și amendate pentru conținutul urcat acolo de utilizatori.

Măsuri împotriva rețelelor sociale

Sub incidența acestei legi intră Facebook, Instagram şi WhatsApp, Twitter, TikTok, serviciul de publicitate Google AdWords şi YouTube, Viber, Telegram, precum şi serviciile de jocuri Steam, deținut de Valve Corporation, dar şi World of Tanks, deținut de compania Wargaming.

De altfel, Twitter a fost urmărit penal pentru că nu a șters conținut de pe rețeaua socială, iar Google are un nou dosar pentru încâlcarea legislației datelor cu caracter personal.

Rusia a implementat în 2019, legea internetului suveran

Potrivit legii internetului suveran operatorii telecom vor trebui să integreze la nivelul rețelelor lor echipamente prin care pot monitoriza şi redirecționa trafic, folosind anumite filtre bazate pe IP-uri, cuvinte cheie şi alte tipuri de identificare.

Tot prin această lege, Rusia a limitat accesul surselor de informații străine pe teritoriul său, iar entitățile media care nu sunt înregistrate pe teritoriul Rusiei au fost blocate.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: