fbpx
Companii

Investiție de 19 milioane de euro în Bacău1 min

31/03/2017 < 1 min read

Investiție de 19 milioane de euro în Bacău1 min

Reading Time: < 1 minut

Cu o investiție de peste 19 milioane euro, Penny Market, parte din grupul REWE, a inaugurat un nou centru logistic.

Situat comuna Nicolae Bălcescu (jud. Bacău), acesta este primul depozit logistic al unui retailer modern din România localizat în zona Moldovei.

Complexul logistic a fost dezvoltat de către KÉSZ Holding Zrt., sucursala Cluj-Napoca, și dispune de o suprafață totală construită de aproximativ 19,000 m2, o înălțime de 14,5 metri și de un teren aferent de circa 8 hectare.

Noul centru logistic asigură distribuţia produselor în aproximativ 45 de filiale pentru început, cu posibilitate de extindere la 90 – 100 de magazine. Depozitul a creat peste 150 de locuri de muncă, o mare parte dintre angajați fiind chiar din orașul Bacău.

Centrul logistic de la Bacău dispune de standarde moderne de siguranță și securitate, cât și de soluții tehnologice ce au ca scop scăderea consumului de energie, a amprentei și emisiilor de CO2. În cadrul centrului este folosit un sistem integral de iluminare prin LED ce dispune de sisteme automate de comandă și control, care reduce consumul de energie cu 40%. Instalațiile de răcire sunt integrate într-un sistem automat de management prin intermediul căruia vor fi monitorizate constant atât temperaturile interioare, cât și cele exterioare ale zonei de refrigerare.

Primul magazin Penny Market a fost deschis pe piața locală în anul 2005. În prezent, grupul REWE România deține 200 de magazine Penny Market la nivel național. În plus, 6 dintre magazinele XXL Mega Discount, deținute de REWE România, vor fi transformate în Penny Market în cursul anului 2017.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *