Companii Stiri Tech

Investiție UPS într-o companie de camioane autonome

18 sept. 2019 2 min

Investiție UPS într-o companie de camioane autonome

Reading Time: 2 minute

UPS Ventures, divizia de venture capital a UPS, a achiziționat un pachet majoritar de acțiuni al unei companii care dezvoltă tehnologii de conducere autonomă. TuSimple, împreună cu UPS, testează camioane autonome pe un traseu din Arizona, pentru a stabili dacă vehiculele pot îmbunătăți serviciile și eficiența în rețea.

Astfel, se extinde relația comercială dintre UPS și TuSimple, prin intermediul căreia UPS a achiziționat servicii de transport de la TuSimple, cele două companii analizând beneficiile pe care viitoarele sisteme autonome le pot avea în eficientizarea rețelei de transport. TuSimple consideră că noua tehnologie poate reduce costurile de transport marfă prin intermediul camioanelor cu 30%.

Colaborarea celor două companii vine în întâmpinarea UPS de a înțelege exigențele cerute de camioanele autonome de nivel 4 în rețeaua proprie. Autonomie de nivel 4 înseamnă că vehiculul este controlat în totalitate de computerul de bord, eliminând intervenția manuală. Deocamdată, legislația care reglementează conducerea autonomă a vehiculelor de nivel 4 impune prezența unui șofer în cabină, pentru a prelua controlul dacă este nevoie. 

În cadrul testelor realizate, UPS a pus la dispoziția TuSimple marfa necesară a fi transportată pe o rută Freight Forwarding între Phoenix și Tucson, Arizona, SUA. Compania a lansat serviciul de conducere autonomă în luna mai 2019, cu un șofer și un inginer la bord, cele două companii monitorizând distanța și timpul pe care camioanele îl parcurg în mod autonom.

“UPS s-a angajat să dezvolte și să implementeze tehnologii care permit exploatarea mai eficientă a rețelei noastre globale de logistică. Chiar dacă vehiculele autonome necesită dezvoltări și reglementări ulterioare, suntem încântați de progresele făcute la sistemele de frânare și la celelalte tehnologii pe care le dezvoltă companii precum TuSimple. Toate aceste tehnologii oferă siguranță sporită și multe alte beneficii care vor fi valorificate cu mult înainte ca viziunea completă legată de vehiculele autonome să se concretizeze  – iar UPS, ca lider în industrie, se va afla acolo și va implementa aceste noi tehnologii în cadrul flotei noastre”, a declarat Scott Price, Chief Strategy and Transformation Officer, UPS.

Misiunea TuSimple, companie fondată în 2015, este de a lansa pe piață primul camion autonom, de a spori siguranța, de a reduce costurile de transport și emisiile de carbon, dezvoltând tehnologii care permit companiilor să opereze camioane autonome clasa 8 (cele care depășesc 14 tone și au trei sau mai multe axe).

“Suntem onorați de investiția strategică a UPS și de votul de încredere acordat TuSimple. Suntem încrezători că prin această investiție putem accelera lansarea pe piață a primului camion autonom, pentru a spori siguranța rutieră”, a declarat Xiaodi Hou, fondator, președinte și CTO, TuSimple.

Testele realizate de UPS și TuSimple fac parte dintr-un proces de evaluare a tehnologiilor avansate pentru vehicule în rețeaua UPS Global Smart Logistics. UPS investește în tehnologii precum IoT (Internet of Things), inteligență artificială (AI) și soluții analitice în vederea creșterii eficienței consumului de combustibil îmbunătățirii serviciilor cu clienții.

UPS explorează noile tehnologii prin divizia de venture capital UPS Ventures, care a fost înființată în 1997 sub denumirea de UPS Strategic Enterprise Fund (SEF). În 2018, SEF și-a redefinit obiectivele și a preluat numele de UPS Ventures. În prezent, grupul caută capabilități specifice, pe care UPS le poate integra în rețeaua proprie, investind în start-up-uri de tehnologie și colaborând activ cu aceste companii pentru a atinge obiectivele tehnologice ale UPS Smart Logistics Network.

Foto: © Alexey Novikov | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: