Stiri Tech

Investiții pentru startup-uri din tehnologie

8 mai 2019 < 1 min

Investiții pentru startup-uri din tehnologie

Reading Time: < 1 minut

Fondul de investiţii Early Game Ventures a lansat un program de accelerare dedicat startup-urilor din tehnologie. În fiecare an, fondul îşi propune să selecteze 5 sau 6 startup-uri româneşti din domeniul tehnologic, pe care să le accelereze în cadrul unui program foarte intens, coordonat de partenerii Early Game Ventures. În fiecare din aceste startup-uri, fondul va investi până la 200.000 de euro pentru 7%-10% din acţiuni. Selectarea startup-urilor va fi făcută pe tot parcursul anului.

„Programul nostru de accelerare este foarte selectiv. În condiţiile în care acceptăm doar 5 sau 6 echipe pe an, nu vom funcţiona în sistemul de cohorte folosit de celelalte programe de accelerare din Romania, ci vom fi deschişi către startup-uri pe tot parcursul anului. Practic, de câte ori vom găsi o echipă în care credem, vom face investiţia pe loc şi vom începe imediat să lucrăm cu antreprenorii. Acesta este un alt lucru foarte important: în programul nostru, echipele de antreprenori lucrează direct cu partenerii EGV, având acces direct la oamenii-cheie şi la toate resursele fondului”, a declarat Cristian Munteanu, Managing Partner al Early Game Ventures, la o întâlnire cu presa.

Acceleratorul EGV oferă acces la alţi investitori, atât din Europa cât şi din SUA, la servicii de recrutare, business development, marketing, legal sau operaţiuni. Fiecare partner EGV este implicat direct în program şi lucrează cu 2 sau 3 startup-uri pe an, acordându-le acestor echipe întreaga lui atenţie.

Early Game Ventures este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanțat în majoritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, cu cofinanțare prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Fondul European de Investiţii (FEI) este parte a Grupului Băncii Europene de Investiţii şi este principalul finanţator de risc pentru IMM din Europa, prin instrumente de capital de risc, garanţii şi microfinanţare.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: