Finanțe Stiri

Isarescu: Nu exista substitut la politicile macroeconomice echilibrate

15 iul. 2015 < 1 min

Isarescu: Nu exista substitut la politicile macroeconomice echilibrate

Reading Time: < 1 minut

Misiunea viitoare a politicilor economice este de a pastra echilibrele macro restabilite cu greu dupa aparitia crizei, fiind o eroare sa ignori lectiile acesteia si sa cedezi tentatiei de a alege masuri cu consecinte temporare in detrimentul dezvoltarii pe termen lung, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, la evenimentul aniversar dedicat implinirii a 150 de ani de la nasterea Regelui Ferdinand.

„Daca perioada ajustarilor macroeconomice pare sa se fi incheiat pentru Romania, misiunea viitoare a politicilor economice este aceea de a pastra echilibrele restaurate cu atata truda, de a da dovada de prudenta si masura in deciziile viitoare, deplasand totodata accentul spre reforme structurale de natura sa impiedice potentialul de crestere a economiei romanesti. Ar fi o eroare sa ignoram lectiile crizei internationale si experientele noastre, cedand tentatiei de a opta pentru masuri cu consecinte temporare in detrimentul dezvoltarii pe termen lung”, a declarat guvernatorul BNR, citat de Mediafax.
Isarescu a aratat ca nu exista substitut la politicile macroeconomice echilibrate corect implementate si corect explicate. „Aceasta perspectiva pe termen lung impune ca in centrul politicilor economice sa se afle numai managementul cererii agregate, dar si obiectivele stabilitatii macroeconomice, sa se afle de asemenea dezvoltarea durabila si dezvoltarea competitivitatii economiei romanesti”, a spus seful bancii centrale.

Guvernatorul si-a exprimat astfel, din nou, pozitia fata de adoptarea masurilor de relaxare fiscala prevazute in Codul Fiscal si cel de Procedura Fiscala, atragand atentia asupra dezechilibrelor care ar putea aparea pe termen lung.
Isarescu a punctat ca in prezent, ca si in Romania Regelui Ferdinand, societatea se afla intr-un moment de modernizare a statului, de consolidare a institutiilor, astfel ca este necesar ca disciplina fiscala si stabilitatea financiara sa fie transformate intr-o stare de normalitate.

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: