BizRemote by certSIGN

Japonia testează clinic un medicament pentru coronavirus

7 apr. 2020 < 1 min

Japonia testează clinic un medicament pentru coronavirus

Reading Time: < 1 minut

Avigan, un medicament aflat în faza de teste clinice pentru a trata COVID-19, va fi produs în cantități mult mai mari în Japonia. Măsura are scopul de creștere a rezervelor naționale, dar și pentru a putea fi exportat în mai multe țări, potrivit Agerpres.

Japonia aspiră să-şi tripleze actualele rezerve naţionale de Avigan, un medicament având ca substanţă activă favipiravir folosit experimental pentru tratarea gripei şi care se află în fază de probe pentru a trata simptomele respiratorii provocate de COVID-19.

Executivul japonez prevede distribuirea unor cantităţi de Avigan şi altor ţări interesate, „fără niciun cost”, în vederea accelerării testelor clinice ale medicamentului.

Un număr de 30 de ţări s-au arătat interesate să participe la iniţiativa accelerării testelor acestui medicament dezvoltat de compania japoneză Fujifilm Holdings.

Potrivit mass-media locale, SUA, Germania, Indonezia sau Turcia ar fi lansat cereri Japoniei privind furnizarea unor mari cantităţi de Avigan.

Favipiravir, cunoscut şi ca Avigan, este un medicament antigripal care a fost aprobat de autorităţile japoneze în 2014. În 2016, Japonia a furnizat Favipiravir ca ajutor de urgenţă pentru Ebola, atunci când această epidemie a izbucnit în Guineea. Despre Favipiravir am mai scris aici. 

În Japonia, medicii au folosit medicamentul în studii clinice pe bolnavii de coronavirus cu simptome moderate, în speranţa ca astfel să fie oprită multiplicarea virusului.

Avigan are nevoie de aprobarea parlamentară pentru a fi folosit la scară largă pentru pacienţii infectaţi cu Covid-19, având în vedere că a fost elaborat în principal pentru vindecarea gripei.

China a finalizat deja cercetarea clinică legată de acest medicament antiviral care s-a demonstrat eficace în lupta contra bolii produse de coronavirus.

Credit foto: ID 174963315 © Tatiana Golmer | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: