BizRemote by certSIGN

Johnson & Johnson are un vaccin candidat contra noului coronavirus și va produce 1 miliard de doze

11 mai 2020 < 1 min

Johnson & Johnson are un vaccin candidat contra noului coronavirus și va produce 1 miliard de doze

Reading Time: < 1 minut

Gigantul global Johnson & Johnson lucrează pentru a produce un miliard de doze de vaccin contra noului coronavirus, potrivit doctorului Paul Stoffels, Chief Scientific Officer al companiei, citat de CNN.

Potrivit lui Stoffels, compania va începe testele clinice pentru un vaccin candidat în septembrie și speră să obțină rezultate până la sfârșitul acestui an.

„Am început să lucrăm la un vaccin contra COVID-19 încă din momentul anunțării secvențierii ADN a virsului și am anunțat recent că am ales un vaccin candidat. Accelerăm eforturile de cercetare-dezvoltare și, în paralel, ne extindem capacitatea de producție la nivel global cu scopul de a depăși un miliard de doze de vaccin sigur, eficient și accesibil contra COVID-19, pe principii nonprofit pentru utilizarea de urgență pe timp de pandemie”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul companiei.

Potrivit lui Stoffels, este nevoie de studii clinice temeinice pentru a demonstra că vaccinul este viabil și asta necesită timp. „Vom avea un tip de vaccin în cursul acestui an, dar va depinde de autoritățile de reglementare să decidă dacă poate fi folosit mai rapid, înainte să avem toate datele legate de eficiența sa”, a adăugat șeful științific al Johnson & Johnson.

Pe plan global, se desfășoară o adevărată cursă contracronometru pentru găsirea unui vaccin contra noului coronavirus. Vezi aici detalii despre eforturile în această direcție.

Foto: © Siam Pukkato | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: