Klaus Iohannis: Recomandările devin obligații. Armata va asista poliția și jandarmeria

24 mart. 2020 < 1 min

Klaus Iohannis: Recomandările devin obligații. Armata va asista poliția și jandarmeria

Reading Time: < 1 minut

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că restricțiile de circulație care până acum erau recomandări vor deveni obligații.

„Evident că oamenii pot ieși să meargă la serviciu și pot își facă cumpărăturile, însă aceste restricții devin obligații”, a spus președintele, care a adăugat că măsurile vor fi incluse într-o nouă ordonanță militară care va fi anunțată în seara zilei de marți și va intra în vigoare de miercuri, 25 martie.

Conform anunțului lui Klaus Iohannis, persoanele de peste 65 de ani vor trebui să stea, practic, tot timpul în casă, iar pentru cei aflați în carantină sau izolare se vor introduce măsuri de supraveghere video.

În plus, armata va fi folosită pentru gestionarea noii situații, alături de forțele de poliție și jandarmerie.

În România a fost declarată starea de urgență pe 16 martie. Vezi aici ce presupune acest lucru.

Ordonanța militară intrată în vigoare pe 23 martie prevedea, printre altele, închiderea cabinetelor stomatologice, a mall-urilor, interzicerea ieșirii în grupuri mai mari de trei persoane în afara locuinței.

De asemenea, recomanda, ca între orele 6:00 și 22:00, deplasarea să se efectueze exclusiv în anumite condiții – la muncă, la cumpărături, la plimbat animalele, pentru ajutorarea persoanelor care au nevoie de sprijin, urgențe medicale.

Între 22:00 și 6:00, circulația persoanelor era permisă strict în condițiile precizate anterior, autoritățile având dreptul de a solicita legitimația sau declarații pe proprie răspundere privind motivele ieșirii din casă.

Articol în curs de actualizare

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: