Interviuri Marketing

La scoala, in PR

27 oct. 2014 3 min

La scoala, in PR

Reading Time: 3 minute

In noiembrie incepe o noua sesiune de cursuri de certificare in PR, oferite de Globaltraining, singurul centru de studiu acreditat de CIPR si singurul furnizor de cursuri The Chartered Institute of Public Relations din Marea Britanie pentru piata romaneasca.

Despre cele doua certificari disponibile in Romania: Public Relations Diploma (certificarea principala CIPR si certificarea de top in domeniul PR) si Internal Communication Diploma (certificare CIPR de specializare in comunicare interna, adresata atat departamentelor de resurse umane cat si celor de comunicare, in functie de organizarea interna a fiecarei companii), am discutat cu Adela Sova, Head of Globaltraining Romania.

Adela Sova
Adela Sova, Globaltraining

Cand si in ce context ati lansat in Romania certificarile Chartered Institute of PR?

Programele CIPR au fost lansate in Romania in toamna anului 2008, cand piata era destul de instabila si marile comapnii au inteles atat importanta unei comunicari interne eficiente, cat si nevoia de actiuni de PR, avand in vedere taierile serioase din bugetele de marketing. Inca de la prima sesiune, programul CIPR – PR Diploma a atras oameni din PR, atat din companii specializate (agentii), cat si din companii (PR in-house).

Cui se adreseaza aceste certificari? Care sunt etapele premergatoare inceperii cursurilor?

Pentru ca este un program de top din certificarile CIPR, PR Diploma se adreseaza specialistilor de PR cu ani de experienta practica, in-house sau in agentie,celor care doresc sa descopere noi domenii in zona relatiilor publice si sa-si dezvolte abilitatile de analiza si strategie, dar si sa consolideze elementele de teorie din acest domeniu.

Un test de limba engleza este primul pas pentru inscrieea la o certificare CIPR, urmat de analiza dosarului conform criteriilor de admitere. Admiterea se va face doar daca candidatul indeplineste urmatoarele conditii: este posesorul unei certificari profesionale post universitare,este absolventul uneifacultati de specialitate (afaceri, management, comunicare) si are minim 1 an experienta profesionala sau este absolventul oricarei facultati si are minim 2 ani experienta in domeniu sau detine CIPR Advanced Certificate, sau are minim 4 ani de experienta practica in domeniul relatiilorpublice.

Care sunt costurile pe care le implica certificarea?

Statutul de Membru CIPR (global affiliate) este obligatoriu pentru toti studentii in programele CIPR si se obtine in urma achitarii online a taxei in valoare de 80 de lire sterline. Membrii CIPR beneficiaza de acces la Study Hub, un portal unde pot fi gasite mii de studii, lucrari si jurnale acdemice pe toate subiectele legate de PR si nu numai, si, in plus, studii de caz.

Programul de pregatire CIPR oferit de Globaltraining costa costa 2.500 de euro pentru toate cele trei module de studiu. Globaltraining ofera la lansarea perioadei de inscriere burse de studii si, pentru studentii care isi sponsorizeaza independent programul CIPR, posibilitatea de plata esalonata.

Care este intervalul de timp necesar de inceputul cursurilor pana la obtinerea certificarii?

In cazul certificarii PR Diploma, studentii au la dispozitie 12 luni pentru a finaliza certificarea. Acest timp insa nu este alocat integral cursurilor, se poate spune ca mai mult timp este alocat studiului individual supervizat de catre lectorii programului. Cursurile se desfasoara pe module in sesiuni de maximum trei zile pentru fiecare modul, dintre care doua sesiuni la clasa in Bucuresti, si o sesiune Live Online. In cazul certificarii IC Diploma, studentii au la dispozitie 6 luni pentru a finaliza certificarea avand un singur modul si o singura sesiune la clasa. Studiul individual cuprinde si elaborarea tezelor pentru fiecare modul, temele acestora fiind anuntate la nivel international, imediat dupa cursurile la clasa si online. Pentru PR Diploma, pentru ultimul modul, studentii beneficiaza de o ora de coaching personal cu lectorii programului.

In ce consta examenul final?

Programele CIPR sunt evaluate pe fiecare modul in parte, neavand un examen final propriu zis. PR Diploma este formata din trei module, candidatul urmand sa scrie trei teze de aproximativ 5000 – 6000 cuvinte: – Public Relations Principles (2 subiecte * 2500 cuvinte); Planning and Programme Management (5000 cuvinte), Personal Skills and Development (practica reflexiva– 6000 cuvinte), Internal Communication Diploma este evaluata in baza unei teze de 6000 cuvinte.

Cine sunt trainerii programului?

Ambele programe CIPR sunt livrate in Romania de catre doi lectori acreditati CIPR: Marcos Kommodromos, MCIPR, MBA, PhD, si Nicholas Nicoli MCIPR, PhD.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: