fbpx
Analize Finanțe Management

Lecții de business: Sergiu Oprescu, Alpha Bank România2 min

28/10/2016 2 min read

author:

Lecții de business: Sergiu Oprescu, Alpha Bank România2 min

Reading Time: 2 minute sergiu-oprescu-mch_2319

„Take pride in what you do!“ Pune suflet și pasiune în tot ceea ce faci și rezultatele nu vor întârzia să apară. Fii mândru de ceea ce ai creat, indiferent de domeniul în care activezi, pentru că ceea ce lași în urmă este ceea ce te definește.  

Fii sincer cu tine și cu valorile care te definesc! Ca lider, cel mai important lucru pe care poți să-l faci este să dezvolți o cultură organizațională sănătoasă. Astfel, o companie își poate croi un drum de succes pe termen lung. 

Alege să fii lider în serviciul angajaților și nu cel din fruntea lor. Alege să îți îndrumi echipa și să oferi feedback, să le întărești angajaților încrederea în forțele proprii.

Dați-vă timp să creșteți! Nu săriți etape, poziții în carieră profesională pentru că în fiecare stadiu este ceva important de învățat, de care veți avea nevoie în etapa urmatoare“. Este o lecție importantă pe care trebuie să o înțelegem cu toții, dacă nu vrem să ne frângem aripile.

Un lider adevărat „stă la pândă“ să prindă pe cineva făcând un lucru bun, nu pentru a vâna greșelile subalternilor.

„People do not care what you know until they know that you care.“ Oamenilor nu le pasă de ce știi, până când nu află despre tine că îți pasă.

Nu ridica ziduri între tine și colegii tăi! Cu cât mai mult le vei arăta celor din jurul tău cum ești tu cu adevărat, cu atât mai ușor îți va fi să mobilizezi energiile creative în oameni. 

Ca lider, „pune coroana“ pe companie,  nu pe tine ca persoană!

Când ești în impas, cea mai bună soluție este cea care care îți creează și cel mai mare disconfort mental, nu cea aflată la îndemână.

Angajează caractere, educă și antrenează competența,  încon­joară-te de oameni care au curajul opiniei personale.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *