Antreprenori by eMAG Companii Tech

Logo Software Investment cumpără TotalSoft cu 30 mil. euro

2 sept. 2016 < 1 min

Logo Software Investment cumpără TotalSoft cu 30 mil. euro

Reading Time: < 1 minut

Logo Software Investment SA, cel mai mare furnizor independent de software din Turcia, a achiziționat acțiunile TotalSoft în urma unei tranzacții de 30 de milioane de euro. Liviu Drăgan, fondatorul companiei TotalSoft va rămâne în continuare la conducerea companiei în calitate de CEO.

Logo Software Investment, filială a Logo Yazılım Sanayi ve Ticaret A.Ș., va achiziționa 100% din acțiunile TotalSoft pentru o valoare a întreprinderii de 30 milioane euro și o valoare a capitalurilor proprii de 30,25 milioane euro. Achiziția va fi finanțată în lichidități (57%) și finanțare bancară (43%).

TotalSoft a raportat venituri de 21,3 milioane euro și un EBITDA de 3,48 milioane euro în 2015. În primele 6 luni ale anului 2016 TotalSoft a realizat venituri de 10,65 milioane euro și EBITDA de 1,97 milioane euro.

Piața de aplicații software de business (EAS) din România se estimează că va avea o creștere anuală de peste 9% în euro în următorii 5 ani. TotalSoft deține și un business la nivel internațional în creștere, vânzările în afara țării reprezentând 24% din total în 2015.

TotalSoft este cel mai important furnizor de ERP din România, conform ultimelor 5 studii realizate de compania de analiză de piață Pierre Audoin Consultants. Portofoliu de clienți numără peste 1.500 de companii din 36 de țări, inclusiv SUA, Germania, Austria, Marea Britanie, Italia și Franța. Compania deține suita proprie de soluții software, Charisma Business Suite.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: