Management

Evaluarea, primul pas in managementul carierei

17 iun. 2015 < 1 min

Evaluarea, primul pas in managementul carierei

Reading Time: < 1 minut

Prima etapa in managementul carierei este evaluarea – trebuie sa te intrebi cine esti, dar si ce parere au ceilalti despre tine, pentru ca imaginea este importanta, considera Madalina Uceanu, Managing Partner Career Advisor

“Cariera tine de interese, talente, personalitate si imaginea de sine. O cariera este un mix intre acestea”, a declarat Madalina Uceanu, la evenimentul Management 360, organizat de Biz. Reprezentanta Career Advisor a aratat ca imaginea de sine este cea care ne ghideaza alegerile in cariera, desi cateodata gresit.

Dupa evaluare, a doua etapa in managementul carierei este stabilirea obiectivelor. Urmeaza etapa de feedback si cea de actualizare si urmarire.

In ceea ce priveste dezvoltarea carierei, Madalina Uceanu spune ca, pe langa job rotation sau traininguri, este foarte important mentoratul. “Ne-am pierdut abilitatea de a cauta modele. Intotdeauna gasim ceva despre o persoana care sa ne permita sa o darmam. Dar un mentor te poate ajuta sa te dezvolti”, a spus Uceanu.

In ceea ce priveste erorile in cariera, Uceanu este de parere ca alegerea job-ului pentru bani este o greseala. “La un moment dat, multumirea data de o suma de bani mai mare trece, este de scurta durata”, a spus reprezentanta Career Advisor.

De asemenea, presiunea sociala poate duce la o greseala in cariera “Te intreaba prietenii de ce nu iti schimbi locul de munca? Nu trebuie sa renunti la jobul pe care il ai doar din cauza presiunii prietenilor”, a spus Madalina Uceanu.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: