Companii Stiri

Aqua Bilbor, producătorul brandului Izvoarele Călimani, are în plan investiții de 10 mil. euro

25 iun. 2021 2 min

Aqua Bilbor, producătorul brandului Izvoarele Călimani, are în plan investiții de 10 mil. euro

Reading Time: 2 minute

Aqua Bilbor, producătorul brandului de apă de izvor plată și carbogazificată Izvoarele Călimani, are în plan să investească aproximativ 10 milioane de euro în următorii doi ani și jumătate pentru a ajunge la o capacitate de producție de peste 100 milioane de litri pe an la sfârșitul anului 2023.

Investițiile vor fi direcționate spre achiziția de terenuri în vederea construirii unor noi capacități de îmbuteliere și depozitare, dezvoltarea unor noi surse de apă si achiziția de utilaje.

“În anul 2021, Aqua Bilbor și-a propus să ajungă la o producție de 20 milioane de litri și o cifră de afaceri de până la 25 de milioane de lei. Tot în cursul anului 2021, managementul și-a propus să aloce 2,5 milioane de euro în construcția unei hale de producție și a unei linii de îmbuteliere pentru ambalaje de cinci litri.“

Constantin Degeratu, administrator Aqua Bilbor

Dublarea numărului de angajați

Între anii 2022 și 2023, managementul Aqua Bilbor și-a planificat investiții în valoare de aproximativ 7,5 milioane de euro pentru creșterea capacității de producție și depozitare la peste 100 milioane de litri/an. Finanțarea pentru extindere provine din capital propriu, bănci și fonduri europene.

Pentru acestă creștere vor fi necesare achiziții de utilaje, hale pentru îmbuteliere și depozitare, un teren de 30.000 de metri pătrați și surse noi de apă. De asemenea, în acest moment compania are 30 de angajați, iar, până la finalul anului, am putea ajunge la 60 de salariați. Odată cu extinderea capacității de producție la peste 100 milioane de litri/an, personalul s-ar putea dubla, la 120 de oameni în anul 2023”, afirmă Cristian Șerban, director de dezvoltare al Aqua Bilbor.

Brandul Bilbor va fi relansat în 2022

Aqua Bilbor a cumpărat în anul 2019 Bilbor Mineral Water, producător de apă minerală naturală care din anul 2010 deținea o fabrică în localitatea Bilbor din Județul Harghita. De la preluare, compania a investit în achiziția de utilaje noi și în modernizarea capacității de imbuteliere și stocare pentru repornirea producției. Astfel, în ultimii doi ani investițiile s-au ridicat la aproximativ cinci milioane de euro.

Izvoarele Călimani, singurul brand din portofoliul Aqua Bilbor, poate fi achiziționat în ambalaje de 0,5 litri, 1,5 și 2 litri în categoriile apă de izvor carbogazificată și plată.

Conducerea companiei are în plan relansarea brandului de apă minerală naturală Bilbor în categoria premium în anul 2022. Sursele de apă minerală naturală provin din munții Călimani, localitatea Bilbor, o zona recunoscută oficial ca zonă de puritate naturală și pentru acviferele de apa minerală naturală bogate în minerale.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: